מושלם לשולחן החג: בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס.

מרכיבים: 

2 בטטות גדולות
1 בצל קטן קצוץ
1 תפוח עץ קטן, קצוץ
2 שיני שום טחונות
גרגירי חומוס מבושלים/ משומרים
2 כפיות ראס אל חנות
2 כפית דבש
חופן של כוסברה, קצוצה דק
מלח
פלפל שחור טחון

לרוטב:

200 מ"ל קרם קוקוס
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח

אופן הכנה:

שוטפים את הבטטות, חוצים לאורכן ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך. בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות.

מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.

לרוטב: מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ומעט מלח.

להרכבת המנה: גורפים בור מאורך בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מקשטים בפס של רוטב ומפזרים את שאר הכוסברה מעל.


המתכון באדיבות המתוג TEKA.