מתכון לעוף בשומשום – הרכיבים:

חזה עוף פרוס

חצי כוס דבש

כמות דומה של רוטב סויה

כוס מים

2 כפות קורנפלור

אופציונלי: מעט זנגוויל טחון (עדיף טרי)

פתיתי פלפל צ´ילי יבש

שומשום קלוי (כף שלמה)

מתכון לעוף בשומשום – אופן ההכנה:

תחילה, קולים את השומשום במחבת. מערבבים עד שהשומשום משחים.

בשלב השני משמנים מחבת בתרסיס או בשמן רגיל, פורסים את חזה העוף לקוביות קטנות, ומקפיצים במחבת על להבה בינונית עד שהעוף הופך לזהוב.

בשלב השלישי, מכניסים את רכיבי הרוטב לקערה ומוודאים שאין גושי קורנפלור. מוזגים את הרוטב שנותר על העוף ומבשלים עד שהופך סמיך. ייתכן שתצטרכו להוסיף מים.

כשהרוטב מסיים את תהליך הבישול, מפזרים את השומשום וממשיכים לבשל כ-10 דקות. מגישים חם או פושר על אורז וירקות מוקפצים.