מתכון לפאי תפוחים

רגע לפני ראש השנה המתקרב, מצאנו את הפאי הכי מרשימה שיש-שתשמחו להכין כבר בשבת הקרובה. החדשות הטובות היא הרבה יותר פשוטה להכנה ממה שהיא נראת. צפו

מצרכים:

לפאי:

250 גרם קמח
140 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות דבש או 3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח2-3 כפות מים

לעצלנים: ניתן להשתמש בבצק פריך קנוי

למילוי:
70 גרם אבקת שקדים (לא חובה)
150 גרם רסק תפוחים
4 תפוחים אדומים
אבקת סוכר

לסירופ:

כוס ורבע (150 גרם) סוכר
חצי כוס (100 מ"ל) מים
מיץ מ2 לימונים

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל160 מעלות

2. מנפים את הקמח ומעבירים למעבד מזון יחד עם קוביות החמאה. מעבדים עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את שאר מרכיבי הפאי היבשים ואת הדבש/הסוכר ומעבדים עוד קצת עד לאיחוד

3. מוסיפים 1-2 כפות מים קרים למעבד המזון, ומעבדים עד לקבלת בצק יציב. מעבירים למשטח מקומח קלות ולשים מעט (שימו לב-לישת יתר תהרוס את מרקם הבצק) אם הבצק רך מדי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

4. מרדדים את הבצק ומסדרים אותו בתבנית של הפאי, לאחר מכן בעזרת מזלג מחוררים את הבצק לאורכו (ראו סרטון).

5. מפזרים את אבקת השקדים ואז שכבת רסק תפוחים וחוזרים עוד פעם 1 על התהליך. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-15 דקות.

6. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות ומכניסים לסירופ שמורכב מסוכר, מים קרים ולימון למשך רבע שעה

7. לאחר מכן יוצרים מהתפוחים ורדים (ראו בסרטון) ומסדרים על הפאי לאחר מכן מכניסים לתנור למשך 15 דקות


מצרכים:

250 גר' גרנולה/ ביסקוויטים מרוסקים
1 כפית מלח
70 גר' מרגרינה מומסת

עבור המילוי:

שכבת פקאן:

200 גרם (3/4 1 כוסות) פקאנים
100 גרם (קצת פחות מכוס)
אגוזי מלך
80 גרם חמאה/ מרגרינה בטעם חמאה
120 (חצי כוס) סוכר חום כהה
קורט מלח
50 גרם (3 כפות) מייפל טבעי
30 גרם (2 כפות) מים

הוראות הכנה

1. רסקו את הגרנולה/ביסקוויטים עדיף בעזרת מכונת טחינה. הוסיפו את המלח והמרגרינה המומסת.

2. ערבבו את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וצקו את הבצק לתבנית פאי עגולה בקוטר של כ-20 ס"מ.

3. שטחו את הבסיס וכסו את כל חלקי התבנית.

4.שכבת פקאן: קוצצים את אגוזי המלך לחתיכות גסות. בסיר קטן מחממים סוכר חום, מלח וחמאה עד להמסה מלאה של החמאה.מוסיפים מייפל ומים, מערבבים לאיחוד ומכבים את האש.

מוסיפים את אגוזי המלח הקצוצים ואגוזי הפקאן ומערבבים עד שכל האגוזים מצופים בקרמל.

5.  רגע האיחוד: מעבירים את שכבת הפקאן מעל לבסיס ומשטחים לשכבה אחידה.

6. מכניסים את הפאי למקרר להתייצבות במשך 2-3 שעות


מתכון לפאי בראוניז עם פירורי פנקו

מחפשים עוגה קלה ומפתיעה לשבת? קבלו מתכון מדליק לפאי בראוניז עם פירורי פנקו במקום בצק. המתכון גם פרווה, כך שזה יכול להיות גם אחלה קינוח אחרי ארוחת שבת

מצרכים:

(לפאי בקוטר 20 ס"מ)

לבסיס+ פירורים:

3 כוסות פירורי פנקו
70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס מומס / מרגרינה מומסת

למלית הבראוניז:

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס מומס / מרגרינה200 גרם
(1 כוס) סוכר
2 ביצים
70 גרם (1/2 כוס) קמח
70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
קורט מלח
1 חופן שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

לרוטב השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
60 מ"ל (1/4 כוס) קרם קוקוס

(צילום: שני הלוי/ מאסטר שף)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את שכבת הבסיס והפירורים: שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת לחה ודביקה. מחלקים אותה לשני חלקים: 2/3 ו-1/3.

3. שמים את החלק הגדול יותר של התערובת בתוך התבנית ומייצרים תחתית ודפנות הפאי. מהדקים היטב ומעבירים לקירור. שומרים את היתר בצד.

4. מכינים את מלית הבראוניז: שמים בקערה את שמן הקוקוס, הסוכר והביצים וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.

5. מעבירים את תערובת הבראוניז לתוך הקלתית ומיישרים. מפזרים מעל את ה- 1/3 הנותר של הפירורים ומיישרים.

6. אופים את הפאי 20-25 דקות, או עד שהוא מזהיב. מצננים.

7. מכינים את רוטב השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד וקרם הקוקוס ומערבבים עד שמתקבל גנאש חלק.

8. מזלפים את הגנאש על הטארט ומגישים.

המתכון באדיבות המותג מאסטר שף