על פי דיווח ראשוני בשעה האחרונה, יום (שני)  התקבל דיווח על דליפה של חומרים מסוכנים ממפעל לחומרי ניקוי המצוי בקיבוץ דליה.

בעקבות האירוע הוכרז על פקודת מכת אש, כוחות כיבוי והצלה מתחנות יוקנעם ועפולה הוזעקו למקום והועברה הנחיה להסתגרות בישובים עין השופט, רמת השופט ודליה. ולאחר כשעה בוטלה חובת ההסתגרות.

מדובר על ריאקציה של 3 חומרים כימיים בתוך המפעל אשר יצרו עננה רעילה. צוות המפעל הצליח להכיל את העננה וכעת לוחמי האש מבצעים ניטור ערכים והכלה מלאה למוקד. אנשי המפעל דיווחו על שני פצועים עקב נשימת החומר, מטופלים במקום ע״י גורמי רפואה. לאחר מכן דווח על פצוע נוסף.

מכבאות והצלה מחוז צפון נמסר: "בשעה 10:00 התקבל דיווח במוקד 102 על דליפת חומרים מסוכנים ממפעל חומרי ניקוי בקיבוץ דליה. ע״פ הדיווח הראשוני ישנה עננה בצבע צהוב-כתום מעל המפעל. צוותים רבים מתחנת עפולה בדרכם למקום וכן יחידת הניטור והטיפול בחומרים מסוכנים של מחוז צפון".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מפקד האירוע, רב רשף דורון קדוש (באדיבות: דוברות כבאות והצלה מחוז צפון)

סגן מפקד תחנת עפולה, רב רשף אלון גולן: "התקבל דיווח בשעה 10:00 על עננה צהובה שיוצאת ממפעלה באזור דליה, כרגע נמצאים בשיא הפעילות בתוך המפעלה, מנסים להכיל את המוקד, הורדת העננה ולמנוע מהתפשטותה אל מגורים ואוכלוסייה".