מתכון לצלי בקר חמוץ-מתוק
צלי בשר (מתאים לבישול ארוך)
2 בצל גדול קצוץ גס
½ קופסת רסק עגבניות
5 שיני שום קצוץ
4 כפות דבש
4 כפות סוכר חום
קורט קינמון
קורט פפריקה מתוקה
מיץ לימון – מלימון שלם
מלח, פלפל
מים
שמן
אופן הכנת צלי בקר חמוץ-מתוק בתנור:
אם הבשר קפוא רצוי להפשיר אותו לאט לאט במקרר במשך יומיים-שלושה. שעה לפני ההכנה מוציאים את הנתח מהמקרר על-מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.
מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מגביהים את האש ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מכסים מנמיכים את האש למינימום שהבשר יגיר נוזלים.
מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בסיר קטן את רסק העגבניות, פפריקה, מיץ לימון קינמון מלח ופלפל מבשלים עם מעט מים.
שופכים את הרוטב החם על הבשר ומעבירים את הבשר לתנור שחומם מראש לחום 150 מעלות לכ-3 שעות. כשהבשר רך מכבים את התנור ומשאירים לעוד חצי שעה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים