נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי מגיב להצהרה הלוחמנית הערב (שני) של נשיא רוסיה וולדמיר פוטין לפיה אוקראינה היא חלק מרוסיה והוא יכיר רשמית במחוזות הבדלנים באוקראינה.

"שוחחתי עם נשיא ארה"ב על אירועי השעות האחרונות. כעת הנושא עובר לכינוס החירום של המועצה לביטחון לאומי", צייץ זלנסקי בטוויטר. "שיחה עם בוריס ג'ונסון מתוכננת בהמשך".

ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון,אמר בתגובה להצהרת פוטין: "זה נעשה ברור יותר ויותר שנצטרך להפעיל כמה שיותר לחץ על רוסיה, כי קשה לראות איך המצב משתפר".

דוברת הבית הלבן, ג'ן סאקי אמרה כי ארצות הברית תגיב מייד והם צפו את המהלכים הללו. ביידן לדבריה יטיל בקרוב סנקציות כלכליות שיאסרו על מסחר והשקעות של אמריקנים במחוזות הבדלניים. "הצעדים הללו הם בנוסף לסנקציות כלכליות חמורות שיוטלו אם רוסיה תפלוש לאוקראינה", הבהירה סאקי.

על רקע ההסלמה בלחימה באוקראינה, נשיא רוסיה וולדימיר פוטין נשא הערב (שני) הצהרה לתקשורת הרוסית בה הודיע על הכרה בעצמאותם של המחוזות הבדלנים במזרח אוקראינה. בכלי התקשורת המקומיים דווח כי פוטין הודיע לנשיא גרמניה אולף שולץ ונשיא צרפת עמנואל מקרון שהוא מתכוון לחתום על הצהרה המכירה במחוזות דונצק ולובנצק.

בדבריו פוטין טען כי בעבר רוסיה מסרה לאוקראינה שטחים רבים ועשתה וויתורים עצומים בימי ברית המועצות. לדבריו, "רוסיה נשדדה אחרי הפלת מסך הברזל ב-1991. מעשיהם של סטלין ולנין היו טעות – אני אחזיר את רוסיה לגדולתה".

"המצב באוקראינה קריטי כעת. אוקראינה היא לא רק שכנה, אלא בשר מבשרנו, דם מדמנו. יש לנו קשרים ענפים" אמר. "אוקראינה המודרנית נוצרה ע"י רוסיה, היא חלק היסטורי ממדינתנו. זו סוגיה רצינית. אם אוקראינה תקבל נשק להשמדה המונית, המצב הגלובלי ישתנה באופן דרסטי, אנחנו לא יכולים להתעלם מזה".

עוד טען כי "רוסיה תמיד כיבדה את האינטרסים של אוקראינה ונהגה בהם בכבוד. עם זאת, האוקראינים רצו רק לקבל מאיתנו, ולא לתת דבר. במקום שותפות קיבלנו תאוותנות. הם גנבו את הגז שלנו. בקייב רצו להשתמש בנו כדי לסחוט את המערב, הם רצו לקבל קרבה למערב על ידי כך שפגעו בנו. כיום אוקראינה היא מדינת בובה של המערב, הם שולטים באוקראינה ללא מיצרים והיא כבר מזמן לא קיימת כמדינה עצמאית".

"כעת הם מתכננים להרחיב את נאט"ו ולהעביר ציוד קרוב אלינו. העלינו את הדרישות שלנו למערב, אבל הם לא קיבלו אותם" המשיך פוטין וטען. "אנחנו בחיים לא נוותר על צרכי הביטחון שלנו, ולא מפחדים לעמוד על כך. תמיד ימצאו תירוץ להטיל עלינו סנקציות – ככל שנתחזק יותר, כך הם ימצאו תירוץ אחר".

"רוסיה עשתה הכל כדי להבטיח את ביטחונה של אוקראינה ולהביא לסיום הקונפליקט מול המורדים – אך הכל היה לשווא. המורדים לא מעוניינים בהפסקת האש, הם רוצים להמשיך בדרך האלימות. מסיבה זו, אני מקבל החלטה שלא