מתכון למוסקה – חציל ממולא בבשר אפוי: שירן שלו מעניקה לכם קפיצה קולינרית ליוון, למתכון האהוב כל-כך

מתכון למוסקה – המרכיבים

500 גרם בשר טחון

2 חציל גדול וארוך

בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

5 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות

כף רסק עגבניות

כוס יין לבן יבש

כוס מים

קורט פפריקה אדומה

שמן זית

מלח פלפל

אופן הכנת מוסקה – חציל ממולא בבשר אפוי:

פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות דקות, זורים עליהם מלח גס לרבע שעה בשביל למנוע ספיגת שמן. אחרי שהחציל הפריש נוזלים שוטפים במים וסוחטים היטב.

לבשר: מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום.

מגביהים את הלהבה ומוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים אותו כל הזמן שלא ייווצרו גושים. כשהבשר מאפיר מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומתבלים.

שופכים את היין ומגביהים את האש עד שהיין מבעבע מוסיפים את המים. ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהנוזלים יתאיידו.

מסדרים את החצילים על תבנית אפיה ומברישים במעט שמן זית ובוזקים מעט מלח. ואופים בחום 180 מעלות להשחמה קלה. מוצאים.

מסדרים שכבת חציל ומעליה שכבת תערובת בשר לסירוגין. אופים עוד 20 דקות.