עמית סגל: זה הזמן שנותר לממשלה במקרה של עסקה
הפרשן הפוליטי עמית סגל, מעריך כי חתימה של נתניהו על עסקת טיעון, תותיר לממשלת בנט-לפיד בין ארבעה לעשרה חודשי קיום

הפרשן הפוליטי עמית סגל, מתייחס בטורו השבועי בעיתון 'ידיעות אחרונות', ליציבותה של הממשלה במקרה שיו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו, יחתום על עסקת טיעון עם הפרקליטות.
סגל מתייחס לזמן שייקח לממשלה ליפול אחרי חתימה על הסכם, וכתב: "תוחלת החיים המעודכנת שצופים שרים בכירים במקרה של עסקה היא בין ארבעה לעשרה חודשים".
סגל הסביר את פרקי הזמן וכתב: "ארבעה חודשים – כי זה פרק הזמן שייקח לליכוד לבחור יושב ראש שאפשר יהיה לעשות איתו עסקים. עשרה חודשים – כי זה המועד שבו אמור לעבור תקציב מדינה".
סגל ציין כי "ההנחה היא שאם יש יו"ר ליכוד שאינו פסול חיתון, חברי האגף הימני בקואליציה לא יוכלו להמליך את לפיד לרה"מ ולהשמיד את עצמם סופית".
"אישור התקציב מבטיח את הרוטציה, ולכן, אם תהיה עסקה, גם תקציב לא יהיה. זה גם עשוי להיות מהיר יותר, כי גם מי שרוצה בקיום הממשלה לא יוכל להרשות לעצמו להתפשר על עקרונות, מחשש שהבחירות בפתח".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו