היום שאחרי נתניהו: איך אמור להיבחר יו"ר הליכוד הבא?
אם בנימין נתניהו יפרוש מהחיים הפוליטיים, הסערה הפוליטית תתחיל קודם כל בליכוד, שחבריה יצטרפו להכריע מי יעמוד בראשות התנועה. איך זה צפוי לקרות? | עושים סדר

הדיווחים על התקדמות במגעים על עסקת טיעון, שתוביל אולי לפרישתו של בנימין נתניהו מהחיים הפוליטיים, מסעירה את מפלגת הליכוד, על רקע האפשרות של בחירות פנימיות לתפקיד המנהיג החדש של התנועה.
לפי חוקת הליכוד, במקרה שנתניהו אכן יפרוש, יו"ר מרכז הליכוד נכנס בתור ממלא מקום ארעי, ועליו לכנס את מרכז הליכוד בתוך 21 ימים. כיום מדובר בח"כ חיים כץ.
בשלב הזה מרכז הליכוד מחויב להכריע בשתי סוגיות.
הראשונה היא קביעת מועד לבחירות פנימיות (פריימריז) ליושב ראש קבוע חדש לליכוד בהקדם האפשרי, כאשר אלו צריכים להתקיים מקסימום תוך 90 ימים.
חשוב לציין שהבחירות הפנימיות בליכוד מתרחשות בקרב כלל מתפקדי הליכוד, שמספרם כיום מוערך בסביבות 130 אלף אנשים.
השנייה היא קביעת יו"ר תנועה זמני, שיכהן רק עד הפריימריז, כאשר כהונתו פוקעת עם בחירת היו"ר הקבוע.

אדלשטיין, ברקת וכ"ץ (צילומים: תומר נויברג, דוד כהן, יוסי אלוני\פלאש 90)
הקרב האמתי במרכז הליכוד על בחירת היו"ר הזמני צפוי להיות סוער, מכיוון שזה ייתן לו יתרון מובנה במהלך קמפיין הבחירות הפנימיות.
ח"כ ישראל כ"ץ, המכהן בתור יו"ר מזכירות הליכוד, ינסה לקדם את עצמו לתפקיד, אך ייתכן עוד אפשרויות על מנת לצמצם את המתיחות בתוך התנועה. בין היתר שיו"ר המרכז חיים כץ ימשיך למלא את התפקיד, או שלתפקיד הזמני ייבחר מועמד שלא מתכוון להתמודד בפריימריז, וכך המינוי הזמני יישאר בידיים "נייטרליות".
ברקת מוביל, ארדן מפתיע
כזכור בשבוע שעבר פורסם סקר מיוחד בסרוגים, בשיתוף מכון מאגר מוחות שבדק מי המועדף המוביל לכהן בתור יו"ר הליכוד, ביום שאחרי נתניהו.
לפי הנתונים שפורסמו, מצביעי הליכוד היו מעדיפים לראות את ניר ברקת מוביל את המפלגה ביום שאחרי שנתניהו, אך השם המפתיע הוא דווקא גלעד ארדן.
על פי הסקר, חבר הכנסת ניר ברקת מנצח בפער גדול את שאר חברי הליכוד, כאשר 39% ממצביעי המפלגה השיבו כי היו רוצים לראות אותו בראשות המפלגה. את המקום השני כבש, באופן מפתיע, שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, עם 16% תמיכה. במקום השלישי השרה לשעבר מירי רגב עם 12%.
מי שיכולים לראות את עצמם מאכזבים, הם יו"ר הכנסת והשר לשעבר יולי אדלשטיין שהצהיר לפני מספר חודשים על כוונתו להתמודד מול נתניהו על ראשות הליכוד, ומקבל 5% בלבד. הרחק מאחור, השר לשעבר ישראל כ"ץ, עם 2% בלבד.
סקר 'מאגר מוחות' בעריכת פרופ' יצחק כ"ץ, בוצע באמצעות פאנל אינטרנטי בקרב מדגם מייצג של 502 אנשים מכלל האוכלוסייה מגיל 18 ומלאה. הטעות הסטטיסטית עומדת על 4.4%.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו