התבלבלתם. אברך לא לומד כדי ש"יצא לו מזה משהו"
מול ה'פתרון' שמציעים ל"גזירת המעונות", אסור לנו, כאנשים שלומדים תורה ומעריכים את התורה, לחלק ציונים לתלמידי הישיבות, למי באמת "יצא מזה משהו" ומי רק "מחמם את הכיסא"

מדינת ישראל והחברה הישראלית נמצאות עמוק עמוק בתהליכי הגדרה עצמית, לא הגדרה טכנית אלא הגדרה מהותית, האם אנחנו מדינה יהודית או דמוקרטית. כרגע מבחינה שלטונית המצב הוא שנמצא בשלטון מי שרוצה שלמדינה תהיה זהות יותר דמוקרטית ופחות יהודית (או אפילו בכלל לא).
אחד הסימנים המובהקים לכך הוא המהלך של שר האוצר המכונה "גזירת המעונות", הפוגע באנשים שיושבים ולומדים תורה, ומגדיר אותם "אנשים שלא עושים כלום ולא תורמים לחברה", לעומת ההגדרה שהייתה נהוגה עד היום, לפיה גם מי שיושב בכולל "עושה עם עצמו משהו" בדיוק כמו סטודנט או אדם שעובד.
עד לכאן תיאור די פשוט של המצב, ומן הסתם כל אדם שמבין את הערך של התורה יתקומם מהאפליה ומצורת החשיבה הפטרונית.
אומרים לליברמן: לא תודה
אבל לאחרונה נמצא מין פתרון, אומנם פתרון חלקי אבל בכל זאת יש שיאמרו שהוא עדיף מלא כלום, והפתרון הזה אומר שגם מי שלומד למבחני הרבנות לסוגיהם ייקרא סטודנט לעניין סבסוד המעונות של ילדיו (לא שהמדינה תתקצב את המוסד שבו הוא לומד כמו שהיא מתקצבת סטודנט באוניברסיטה אלא רק לעניין המעונות). ולכאורה מה הבעיה, יאמרו האומרים, הרי עדיפה ציפור אחת ביד משתיים על העץ, ועוד שבאמת מי שלומד רבנות הרי מן הסתם יום אחד יצא לעבודה ויתרום מן הידע ההלכתי שלו?
ובכן רבותיי לדעתי התשובה היא: לא תודה!
אסור לנו, כאנשים שלומדים תורה ומעריכים את התורה, לחלק ציונים לתלמידי הישיבות, למי באמת "יצא מזה משהו" ומי רק "מחמם את הכיסא", מי "תורם לחברה מהידע שלו" ומי "מכלה את זמנו בעיונים בספרים עתיקים", מי "רוכש כלים לצאת לחיים" ומי "טובל ביסקוויט בתה תוך כדי רפרוף בדפים משונים".
עלינו להבין שכל לומד תורה יקר וחשוב לעם ישראל, ובכל ישיבה וישיבה צומחים לעם ישראל כוחות חשובים מאין כמותם. וגם אם לא מצליחים להבין את זה, דבר אחד חייבים להבין, והוא שאסור בשום אופן לתת לאנשים שלא מבינים בתורה להתערב בנעשה בישיבות. גם אם הייתה טיפת צדק בדרישה של שר האוצר (ואין), חובה עלינו לומר לו: לא מפיך אנו חיים, אל תדחוף את האף שלך לעניינים שאתה לא מבין בהם.
עולם התורה צמח מאז ומתמיד עם תמיכה ובלי תמיכה, אבל על דבר אחד הוא לעולם לא ויתר וזה העצמאות שלו.
ולכם קוראים יקרים, אם כששמעתם על "הפתרון" הרגשתם קצת טוב, זהו סימן רע מאוד. זה סימן שקצת עולם החול נכנס לבית המדרש שבלב שלכם, ועצתי היא: שבו ללמוד תורה, הלכה או גמרא, פרשת שבוע או דיני ממונות.
==
הרב ינון עזרא שרים מלמד הלכה בישיבת דימונה
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו