כושר-ג'ם - סרוגים

כושר-ג'ם

היצירה הדתית ממשיכה להכות גלים. לאחר בתי הספר לקולנוע ולאמנות נפתח גם מוסד חדש ללימודי מוזיקה. ג'ם סשן, יצירה מהמקורות ואופרת רוק על רבי נחמן מברסלב.

דינה גולדמן, חדשות סרוגים
כושר-ג'ם
  התשובה לרימון? (פלאש 90)

בשנים האחרונות אנחנו עדים לצמיחת היצירה והתרבות מתוך עולם מוסדות הלימוד הדתיים. אמנות דתית היא כבר איננה דבר שמפתיע אותנו וסרטים של יוצרים חובשי כיפה הפכו לנורמה לכל דבר. עתה, הגיעה גם שעתה היפה של המוזיקה.

היחידה ללימודי תעודה בגבעת ושינגטון פותחת בימים אלו בית ספר ראשון מסוגו למוזיקה יהודית. מטרתם של מקימי בית הספר, שייקרא "מזמור", היא להביא את האלטרנטיבה הדתית ל"רימון", תוך מתן מענה לצעירים דתיים רבים המפתחים את יכולותיהם המוזיקליות, אך לא מוצאים לעצמם מסגרת מתאימה להתמקצע בה.

אז מה יהיה ב"מזמור"?
הלימודים יארכו שלוש שנים ויחולקו לשתי מגמות: מגמת ביצוע, ומגמת עיבוד והלחנה. כמו כן, התלמידים ישתתפו ב"בית מדרש יוצר" בו ילמדו כיצד לשאוב את השראתם היצירתית מהמקורות היהודיים.

עתה, כאשר מורגש יותר מאי פעם טרנד החזרה למקורות במוזיקה הישראלית, מקימי בית הספר לא יכלו לבקש לעצמם שעת כושר מתאימה יותר.

"גל החזרה למקורות שמשתלט בשנים האחרונות על השיח הציבורי בארץ, ללא ספק הטביע חותם משמעותי על התרבות בכלל ועל המוזיקה בפרט", אומר איציק ויס, מנהל בית הספר החדש, "כשהחלטנו להקים את 'מזמור', הבנו שאנחנו עונים לצורך ממשי בהכשרה מקצועית ואיכותית בתחום המוזיקה היהודית. נגינה זה תחביב מאוד שכיח בקרב דתיים ומסורתיים, אלא שטרם הרימו את הכפפה, והפכו את התחביב הזה למקצוע".

סגל ההוראה יורכב מהמוזיקאים המובילים בארץ כדוגמת לאה שבת ורוני עברין ואת תפקיד המנהל האקדמי של בית הספר ימלא דניאל זמיר, ג'אזיזסט מחונן שלאחרונה הפך לחסיד חב"ד. מן הצד השני יעמוד הרב מרדכי ורדי, ממייסדי בית הספר הדתי לקולנוע- "מעלה" שינצח על הניהול היצירתי-רוחני במוסד.
ומה בנוגע להפרדה? ב"מזמור" מוסרים שהלימודים העיוניים יהיו מעורבים, ובכל מקרה בו תתעורר בעיה הלכתית, כגון שירת נשים, הלימודים יערכו בהפרדה בין המינים. עם זאת, לא פוסלים שם את האפשרות של היענות לדרישה להפרדה. "אנחנו מקשיבים לדינמיקה בתחום", מסביר הרב ורדי, "אבל מניסיוני אני יודע שהשילוב בין המינים לרוב רק מפרה את היצירה".

האודישנים אמורים להיערך בקרוב, ודניאל זמיר כבר חושב על כיוונים אפשריים עבור פרויקט הגמר: "מי יודע, אולי נעשה איזו אופרת רוק על סיפורו של ר' נחמן מברסלב?"

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
היה מדוייק יותר לכתוב-יצירה יהודית ולא "דתית"
יהודי | 02-03-2010 5:05
המונח "דת" בעייתי ונלקח מהנצרות. (במובן Religion) דתי וחילוני כמו כן הינם מושגים מערביים שהועתקו מהמערב בהשפעת הנצרות. עלינו להשתמש במושג "יהדות" או "יהודי"