לחם כוסמין הוא בריא יותר, משביע יותר, ומסתבר שגם קל יותר להכנה. לפחות לפי המתכון שמגישה שירן שלו.

מתכון ללחם כוסמין: המרכיבים

מרכיבים

500 גרם קמח (רצוי קמח לחם)

180 גרם קמח כוסמין

30 גרם שמרים טריים

1 כף מלח

כוס וחצי מים

תוספות- גרעיני חמניות קלופים, זרעי קימל, גרעיני דלעת קלופים, אגוזי מלך

מתכון ללחם כוסמין: אופן ההכנה

לשים ביד או במיקסר (במהירות איטית) את קמח הכוסמין, את קמח הלחם ואת המים, בערך 5 דקות. לאחר מכן מכסים את הבצק במגבת באותה הקערה. כעבור כחצי שעה מוסיפים את המים ולשים עוד כחמש דקות, מוסיפים את המלח ולשים שוב את הבצק (בשלב הזה ניתן להוסיף את התוספת ע"פ בחירתכם)

מכסים את הבצק במגבת ומשהים אותו לתפיחה של לפחות שעה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם, יוצרים מכל חלק כדור, מניחים כל כדור בקערה, מכסים שוב במגבת ומתפיחים כשעה.

מעבירים את הבצק לתבנית עם ניר אפיה. חורצים בעזרת סכין חדה את חלקו העליון של הבצק התפוח- שני פסים לאורך ושני פסים לרוחב לתפיחה אחידה.

אופים את הכיכרות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך 35-40 דקות.

טיפ- איך יודעים שהלחם מוכן? מקישים בתחתיתו. אם מתקבל צליל חלול – אפשר להוציא אותו מהתנור.