גידי דר באולפן: "להגיד שיש פה טיהור אתני זה שקר"
במאי הסרט 'אגדת חורבן', שכעת משודר בבתי הקולנוע בסבב חדש לאור ההצלחה, התראיין באולפן סרוגים וסיפר על תעשיית הקולנוע בישראל, טקס פרסי אופיר וכיצד דתיים לאומיים הגיבו לסרט

גידי דר, במאי הסרט המצליח 'אגדת חורבן' מדבר על הפוליטיזציה של תעשיית הקולנוע הישראלית, על טקס פרסי אופיר וגם על החבר הטוב, שולי רנד.
צפו בראיון המלא:
גידי דר טוען כי: "דיברו על זה שיש פה קולוניאליזם, מחיקת זהות תרבותית ובעיקר שיש פה טיהור אתני. הקהל מחא כפיים בנימוס, זו אמירה מחרידה. אין פה טיהור אתני. טיהור אתני זה מה שהגרמנים רצו לעשות ליהודים. להגיד שיש פה טיהור אתני זה שקר מוחלט".
"המלחמה מול ישראל זו מלחמה של נרטיב", טוען דר. "הכול יצירת נרטיב שישראל עושה פשעי מלחמה. אומרים את זה בישראל מול קהל ישראלי בסרט שהוא כל כולו ערביות. זה עבר את הגבולות והקו האדום שלי. נהיה טון כזה שאם תלכלכך על מדינת ישראל, כולם שותקים ומוחים כפיים".
"אחד הדברים שמפריעים לי זה שקבוצה יחסית קטנה ולגיטימית בפני עצמה, של אנשים שהם בקצה של השמאל, פוסט ציונים ואפילו אנטי ציוניים משתלטים על כל הצבע של כל התעשייה, הקהל הישראלי מקבל את הרושם שזה הקולנוע הישראלי".
צפו בקטע מתוך הסרט 'אגדת חורבן' בו המלכה היהודייה ברניקי נמלטת מירושלים ומההמון הזועם שעולה לשרוף את הארמון שלה:
הסרט 'אגדת חורבן' אשר זכה ב4 פרסי אופיר, הוא סרט דרמה היסטורית מונפשת. עלילת הסרט מתוארת דרך נקודת מבטן של שש דמויות היסטוריות במהלך התקופה הרומית בארץ ישראל ומבוסס על מקורות היסטוריים, בהם אגדות החורבן התלמודיות וספרו של יוסף בן מתתיהו, "מלחמת היהודים ברומאים".
העלילה מגוללת את סיפור המרד הגדול של היהודים באימפריה הרומית, שהידרדר למלחמת אחים עקובה מדם שקרעה לגזרים את החברה היהודית המקוטבת שחיה באותה התקופה והובילה אותם לעבר האבדון וההרס ששיאו היה בחורבן בית המקדש השני.