השר פריג' מתפוצץ על תומא-סלימאן: "תשתקי"
במהלך הדיון על הצעת החוק על הנצחת הטבח בכפר קאסם, השר פריג' צעק לעבר חברי הרשימה המשותפת: "רוצים לעשות מהכאב שלנו פוליטיקה פנימית". חלק מהח"כים בקואליציה תמכו

הצעת חוק של הרשימה המשותפת על "הנצחת זכרם של קורבנות הטבח בכפר קאסם" יוצרת משבר של ממש בתוך הקואליציה אך גם בין הח"כים הערבים.
השר לשיתוף פעולה אזורי, עיסוואי פריג' צעק לעבר ח"כ אעידה תומא-סאלימן: "תשתקי, תתביישו, בוז לכם".
"אני כבן לכפר קאסם, כבן למשפחה שכולה, מבקש ממך, עזבי את הימין, עזבי את השמאל, בואו נהפוך את זה להצעה לסדר שנדון בה בוועדה לחינוך אבל אתם מתעקשים כי אתם רוצים לעשות מהכאב שלנו פוליטיקה שלנו פנימית".
אחרי שתומא סולימן החלה לצעוק: "אני מזהיר אתכם תשתקי! תשתקי! אתם רוצים לעשות מהכאב שלנו פוליטיקה! אני חבר ממשלה מנסה לקםד הצעה… תשתקי… 73 שנים אתם גוערים, אני מזהיר אתכם שימו את הטבח הצידה. לא יעזור לכם, אנחנו בממשלה ונקדם את ההחלטה. בוז לכם, בוז לכם. שמעתם מה שאני אומר? בוז לכם, כי אתם מנצלים את הכאב שלנו בשביל כמה קולות. אתם לא מתחשבים, אתם לא מתחרטים".

צילום: דוברות הכנסת
השר ביקש שימשכו את הצעת החוק על טבח כפר קאסם וייתן זמן לממשלה להכין הצעה משלה. לאחר שחברי הכנסת של המשותפת לא משכו את החוק, לאחר הצבעה שמית תמכו בהצעה 12 חברי כנסת מול 93 שהתנגדו.
שישה חברי קואליציה: 4 של רע"מ ו-2 של מרצ (ג'ידא רינאוי-זועבי ועלי סלאלחה) תמכו בחוק, בניגוד למשמעת הקואליציונית.
אחרי הנאום הסוער, השר פריג' נבדק במרפאת הכנסת והחליט לעזוב את המשכן ולנסוע לביתו.
לאחר שהסעיף נדחה להמשך סדר היום של המליאה, בהנהלת הקואליציה חיפשו מתווה שיאפשר למצוא פתרון מול סיעות השמאל מאיימות לתמוך בחוק, בניגוד להחלטת ועדת השרים לחקיקה.
אחד הפתרונות הוא הגעה להסכמות מול הרשימה המשותפת, כך שההצבעה על החוק תבוטל והממשלה תבחן הצעת חוק ממשלתית בהמשך. נכון לעכשיו, סיעות רע"מ ומרצ מתקשות לעמוד במשמעת הקואליציה, שדורש מהן להתנגד לחוק, והן דוחפות למציאת פשרה.
המדינה תכיר בטבח בחוק מיוחד?
החוק עצמו מבקש הכרה רשמית של המדינה האירוע שהתרחש בשנת 1956, אז כוחות הביטחון הרגו עשרות תושבים שהפרו את העוצר שהוטל על הכפר.
לפי הצעת החוק משרד החינוך יחויב להכניס את הנושא לתכנית הלימודים, משרד האוצר יתקצב את העמותה להנצחת "קורבנות הטבח". כמו כן הממשלה תפעל שחשיפת מסמכים הקשורים לאירוע.
בניגוד לשבוע שעבר, הפעם לא צפוי שיתוף פעולה מצד סיעות הימין שבאופוזיציה, כך שלהצעת החוק אין אפשרות ריאלית לעבור, אך גורמים בקואליציה חוששים שהאירוע הזה יעכיר את היחסים מול סיעות השמאל, בייחוד על רקע המחלוקת בנוגע להכרזת ששת ארגוני הטרור הפלסטינים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו