לביבות תפוחי אדמה וגזר

2 תפוחי אדמה

1 גזר

1 בצל ירוק קצוץ

2 ביצים

2 כפות קמח

מלח ופלפל על פי הטעם

שמן לטיגון

לביבות תפוחי אדמה וגזר – אופן ההכנה

מגדרים בפומפיה לתוך קערה את הגזר ואת תפוחי האדמה (אפשר להשתמש במעבד מזון)

סוחטים את הירקות מנוזלים. מוסיפים את הבצל הירוק, את הקמח, הביצים ומערבבים היטב.

מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם.

מחממים שמן במחבת רחבה לחום בינוני, מניחים כף מהתערובת על המחבת ומשטחים את הלביבה, מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.

כדאי להגיש את הלביבות עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

חנוכה שמח!