היועמ"ש מחכה לתשובה: 'גזירת המעונות' נדחתה בשבועיים
בתשובת המדינה לבג"צ כותב היועמ"ש מנדלבליט כי דרוש עוד התייעצויות על ההחלטה של שר האוצר לבטל את ההנחות למעונות היום לאברכים. בעקבות כך תידחה תחולת התקנה בשבועיים

גזירת המעונות נדחתה בשבועיים. היועמ"ש אביחי מנדלבליט, הגיש היום את תשובת המדינה לבג"צ, בה ביקש דחייה נוספת, והודיע כי בינתיים יידחה גם החלת התקנה המבטלת הנחות במעונות היום לאנשים שאינם עובדים.
נזכיר כי שר האוצר ליברמן ושרת הכלכלה ברביבאי, החליטו לפני כשלושה חודשים על ביטול השתתפות המדינה במעונות היום, למשפחות ששני בני הזוג אינם עובדים. התקנה משפיעה בעיקר על הציבור החרדי, שהם אב המשפחה הוא אברך, שאינו נחשב כמועסק. התקנה הייתה אמורה להיכנס כבר ב-1 בספטמבר, אך נדחתה ל-1 בנובמבר, כדי לתת להורים הערכות מינימלית, וכעת היא נדחית שוב בשבועיים עד להחלטת המדינה.
בתשובת המדינה כתב מנדלבליט:
"במסגרת התייעצויות, מצא היועץ המשפטי לממשלה, כי על מנת ללבן כדבעי את אותה סוגיה הדורשת הכרעה, נדרש לקיים שיח מסודר נוסף בין גורמי ממשלה שונים בהובלתו, תוך חידוד העמדות שנשמעו עד כה ושמיעת עמדות. יובהר, כי ההכרעה באותה סוגיה עשויה להשפיע על גדרי המחלוקת עליה נסובות העתירות דנן.
בנסיבות שנוצרו, כמתואר לעיל, סוכם על דעתם של הגורמים הרלוונטיים במדינה, על דחיית מועד תחילת תחולתם של מבחני התמיכה, עליהם נסובות העתירות, כך שכניסתם לתוקף תידחה בשבועיים, קרי, עד ליום 15.11.21"
העותרים: מה תעזור דחייה של שבועיים?
העותרים ארגון "אמת ליעקב" הגיב על תשובתו של מנדלבליט לבג"ץ:
"התנהלות המשיבים מעוררת תהיות, מצופה היה כי המשיבים יבחנו את משמעויות ההחלטה עוד בטרם התקבלה.
כעת מבוקשת ארכה קצרה בת 15 יום, תוך דחיית תוקף כניסת ההחלטה לתוקף ב-15 יום, כך המשיבים גמרו אומר לשקף בפני בית המשפט הנכבד, את ההתנהלות החפוזה בנוגע להחלטה, ולעשות כל מאמץ כדי שבית המשפט הנכבד ייווכח בעצמו, מה רמת הפגיעה בוודאות.
ההורים – עומדים אנו באמצע שנת הלימודים, שינוי מבחני הזכאות נכנס לתוקף בעוד 10 ימים, אך המשיבים מבקשים להאריך את אי הוודאות ב-15 יום נוספים. כך, ככל והתקנות ייכנסו לתקפן, האימהות ימצאו עצמן באמצע חודש (עליו שילמו חודש מלא או חסר), בחוסר אונים.
מצופה היה כי המשיבים יתעשתו וידחו את התקנות במספר חודשים לצורך קיום דיון עמוק וממצה. יחד עם זאת, משהמשיבים מתעקשים לנהל את ההליך בצורה זו, המבקשות לא ימנעו מהם את הזמן אותו הם מבקשים כדי ללבן את הסוגיות הנדרשות, והן נותנות הסכמתן לבקשה."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו