הניצב שפרש: התרעתי, קיום האירוע במירון הוא טעות
ראש אגף המבצעים במשטרה, שפרש לאחרונה, העיד בוועדת החקירה לחקר אסון מירון, כי דרש להגביל את מספר המשתתפים וכשנענה בסירוב אמר "אם כך הדברים יש להתכונן לאירוע רב נפגעים"

ועדת החקירה לאירועי האסון במירון התכנסה היום מחדש, ובמוקד עמדה עדותו של ראש אגף המבצעים במשטרה בזמן האירוע ניצב אמנון אלקלעי.
בעדותו חזר אלקלעי על כך שהוא דרש מהמפכ"ל לבטל את האירוע או לצמצמו מבחינת כמות המשתתפים, אך נתקל בהחלטה נחושה לקיימו כרגיל. אלקלעי הודיעה על פרישה מהמשטרה כחודשיים לפני האסון, לטענתו בעקבות חילוקי דעות עם המפכ"ל שבתאי. "לתחושתי תהליך קבלת ההחלטות במשטרה היה שגוי ועל רקע זה ביקשתי בחודש מרץ לעזוב את תפקידי. אמרתי למפכ"ל שהאחריות שלו גוברת ואין לי סמכות, שאני לא יכול לקיים את האחריות שלי. ראיתי שבתקופה ששירתנו יחד תהליך קבלת ההחלטות לא התנהל נכון, ראיתי את הדפוס ואז ביקשתי לעזוב".
"אין לאף גוף סמכות להגביל את מירון"
"המלצתי לגבש מתווה פתיחה בדומה לזה שנהוג באצטדיונים, כך שיגביל את ההדלקות ל-3,000 משתתפים בלבד", העיד אלקלעי, "אבל שבתאי דחה את הרעיון. הוא אמר שמבחינתו זה 'שחור או לבן' – או שהמתחם יהיה פתוח במלואו, או שהאירוע לא יתקיים. חשבתי שזו טעות ואמרתי שהבעיה המרכזית היא צפיפות וחשש לשלום הציבור – ולכן אם כך הדברים יש להתכונן לאירוע רב נפגעים".
אלקלעי סייג את אחריותו של המפכ"ל לאסון: "לא תולה את ההחלטה בזה, אבל אופי האירוע הושפע גם מאותו דיון אצל המפכ"ל. אם היינו נחושים לעמוד בתקנות אני חושב שהמצב היה שונה".
הצפיפות במירון הייתה בעייתית גם מבחינת בטיחות וגם מבחינת הקורונה. אלא שאז התגלעה מחלוקת בין משרד הבריאות למשטרה, ובסופו של דבר משרד הבריאות לא הטיל 'מגבלות', בגלל שמשרד הדתות שהפיק את האירוע והמשטרה שניהלה אותו לא הגיעו להסכמות. "היועמ"ש של המשטרה אמר שאין לאף גוף סמכות להגביל את מירון, ובשיחת ועידה עם השרים המפכ"ל אמר 'אם תהיה ועדת חקירה – תבואו אליי'".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו