סרט חדש על השחיתות של בכירי מפלגת העבודה
פרשיות השחיתות של אשר ידלין ואברהם עופר, שהכו את המדינה בתדהמה בשנות השבעים והשפיעו על המהפך הפוליטי של שנת 1977, עומדות במרכז הסרט "קלון" של הבמאי אבי מאור-מרזוק

ביום חורפי, בינואר 1977, נמצאה בחוף תל ברוך גופתו של שר השיכון, אברהם עופר, מהאנשים החזקים באותה עת במפלגת העבודה. בדיקה של המשטרה העלתה כי עופר שם קץ לחייו באמצעות אקדחו האישי. התאבדותו של עופר היוותה סיום טראגי לשרשרת פרשיות שנחשפה באותה עת, העלו עננה כבדה סביב מפלגת השלטון הוותיקה, ועוררו בציבור תחושת מיאוס ותקווה להחלפת השלטון.
הסרט "קלון" של אבי מאור-מרזוק, המספר את סיפורן של שתי פרשיות שחיתות שהיו כרוכות זו בזו: פרשת ידלין, שבמהלכה נחשד המיועד לתפקיד נגיד בנק ישראל, אשר ידלין, בשורה של פרשיות שחיתות הנוגעות לנכסים של קופת חולים כללית בעת שעמד בראשה, ופרשת עופר, שבה נחשד שר השיכון, אברהם עופר, כי היה שותף למעשי שוחד בעת שכיהן כמנכ"ל חברת שיכון עובדים.
הפרשות, שהחלו בחשיפה של העיתונאי יגאל לביב מעל גבי העיתון "העולם הזה", נחתו על שולחנם של בנימין זיגל, קצין משטרה נחוש, ואהרון ברק, פרופסור למשפטים צעיר, שעם מינויו לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה החליט להיאבק בשחיתות השלטונית.
התוצאות היו הרות גורל: עופר שם קץ לחייו, ידלין נידון לחמש שנות מאסר ועם שחרורו עזב את הארץ, ומפלגת העבודה הפסידה את השלטון מספר חודשים לאחר חשיפת הפרשיות, ובכך נקטעה רציפות שלטון השמאל לאורך 29 שנים.
"קלון" הוא מסע דוקומנטרי מטלטל אל חיי מנהיגים בני אליטה שלטונית שנכחדה מן העולם, פוליטיקאים שניהלו חיים גדושי יצרים ומעוררי דמיון עד לערב המהפך הדרמטי של בחירות 77', שאת הדיו אנחנו חשים עד היום.
הסרט "קלון" ישודר במסגרת רצועת "כאן דוקו" ביום רביעי, 20 באוקטובר, בשעה 21:10
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו