צפו; עימות חריף: "נראה שהערבה דואגת לאתרוגים"
עימות חריף התקיים בוועדת החוקה על מתווה התפילות בכותל במהלך חול המועד: חבר הכנסת אורי מקלב ביקר את המתווה: "בורות וחוסר ידע"; יו"ר הוועדה גלעד קריב: "פיקוח נפש"

עימות בוועדת חוקה חוק ומשפט התקיים היום (רביעי) במהלך הדיון על מתווה הכותל הקובע כי הפעילויות יתקיימו תחת מגבלת תפוסה של עד 8000 איש ב-15 קפסולות נפרדות ועטית מסיכות.
במהלך הדיון התפתח עימות חריף לאחר שח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) שאל את יו"ר הוועדה: "אני יכול לצאת בהבנה שכל מה שאתה מסכים ורוצה את התקנות לתקנות היא שאותה אישה חרדית תוכל לבוא לכותל ולא תסכן את עצמה".
לאחר שקריב ענה לו שכן, ענה לו מקלב: "לא מדבשך ולא מעוקצך".
אז אני רוצה לומר לך, הכותל לא שייך לך ולא לציבור שאתה מייצג, הכותל שלך לכולנו בין אם אנחנו מגיעים כל יום או פעם בשנה. לא הפקדנו בידכם מונופול על הכותל המערבי".
"אחרי זה תצטטו את המדרשים על האתרוג את מי הוא מייצג הערבה, אהבת ישראל היא טובה למדרשים, עד שזה מגיע לתת אמון וקרדיט. כנראה הפעם הערבה יותר דואגת לאתרוגים מאשר האתרוגים דואגים לעצמם"
מקלב הוסיף כי "אתה יודע שמורידים את הערבה אז מכים אותה". קריב: "בזה אתם מומחים גדולים"
"כל זמן שהיא ביחד ורוצה להיות ביחד מחבקים אותה ברגע שהיא הולכת מכים אותה", השיב מקלב .
אחריות על הציבור
"אנחנו תופסים את עצמנו כאחראים של שלומם, רווחתם וכבודם של כול היהודים מכל הגוונים והזרמים, מוסלמים נוצרים ודרוזים", המשיך קריב בדיון בין השניים. "המחשבה שהבית הזה יכול להפקיר את בריאותו של הציבור החרדי בלתי נתפשת בעיניי וכל פעולתה של הוועדה נעשית מתוך פיקוח נפש ולא מתוך רצון להקשות על מגזר זה או אחר. הראיה החשובה ביותר היא העובדה שבניגוד לכל התכנסות המונית אחרת של תרבות ופנאי, ההתכנסות בכותל הערבי פטורה מהתו הירוק".
"הכותל שייך לעם היהודי ולא יעזרו החלטות כאלו ואחרות", אמר חבר הכנסת מקלב והמשיך וטען כי: "כמה מטרים מהכותל ישנו הר הבית שם מתקיימות תפילות בצפיפות לא פחותה ואף יותר ואין דרישה להגבלות אף אחד לא חושב בכלל להטיל הגבלות שם, שמישהו יגיד לנו מה ההבדל בין הר הבית לכותל המערבי?"
"תפילה של האימאם זה בסדר ושל רב הכותל זה לא בסדר? הכותל זה מקום פתוח כל השווקים פתוחים תראו מה קורה בחוף היום אתם מגיעים בעיצומו של החג לבוא ולהגביל, מה הדאגה הגדולה שיש לכם מהכותל, אני רוצה לדון לקו זכות זה מגיע מבורות וחוסר ידע, מבינים בבריכות ולא מבינים בתפילות.
רוב הבאים לכותל מגעים לכמה דקות להתפלל והולכים. אי אפשר לקבל תקנות כאלה, איפה מערכת האיזונים שלכם? זה מה שאתם עושים בעיצמו של החג?".
יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב (העבודה) הגיב למקלב ואמר: "מי שבחר להביא את המגבלה של 8000 מתפללים פעם נוספת היא הממשלה. כל מה שאנחנו רצינו הוא לפתור את הסתירה המשפטית. עוד אמר: "מה שמתמיה הוא שמה שמעסיק את ח"כ מקלב ואת ח" רוטמן הוא שאלת הר הבית, יותר מאשר איך יהודי חרדי דתי יכול להגיע להתפלל בבטחה בכותל".
ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית) הצטרף לח"כ מקלב בהשוואה בין הכותל להר הבית ואמר: "הממשלה לא אימצה את המתווה שהצענו והשאלה איך אתה כיו"ר ועדה מתמודד עם סיטואציה שהמתווה לא נותן מענה ודווקא יוצר צפיפות. או שהווירוסים נעצרים בשער המוגרבים או שלא".
ח"כ מקלב הוסיף: "אתה יודע מה שקורה בחופי הים, במסעדות ובקניונים אז עכשיו לבוא ולומר פיקוח נפש? כל הקלה מגדילה סיכון ותמיד אפשר לומר פיקוח נפש".
היו"ר ח"כ קריב: "הכותל הוא אחת הדוגמאות הטובות למערכת איזונים, איך הממשלה איפשרה התקהלות צפופה של אלפי אנשים בימי הסליחות וברכת כוהנים בשל חופש הדת. אם יש מהלך שעמד בסתירה מוחלטת לתו ירוק היא הכותל המערבי. מבחינת המספרים, בהיערכות נכונה של הקרן למורשת הכותל, אין שום בעיה לאפשר ל-30,000 עד 40,000 הנוהגים לפקוד את הכותל בימים אלו להגיע והבעיה אינה התפילה בכותל בימי חוה"מ".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו