המשותפת תמכו, אך חוק פיצוי לנפגעי מירון נפל
מליאת הכנסת דחתה את הצעת החוק של יהדות התורה לקבוע מנגנון פיצויים למשפחות נפגעי באסון במירון. מציע החוק, ח"כ יעקב אשר: "אתם ממשלה בלי לב, בלי נשמה"

מליאת הכנסת דחתה את הצעת החוק של ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה) על מתן פיצויים לסיוע לנפגעי האסון בהר מירון בל"ג בעומר.
הצעה נפלה ברוב של 59 מתנגדים מול 55 תומכים, כאשר גם חברי הכנסת של סיעת הרשימה המשותפת תמכו.
ח"כ יעקב אשר אמר בדיון: "אתם ממשלה בלי לב, בלי נשמה ובלי מנדט מהעם. ליברמן יעשה טוב למישהו רק אם זה יציק למישהו אחר. הוא ייקח כסף מקצבאות הילדים ומזה הוא ייתן למשפחות הרוגי האסון"
כשראש הממשלה נפתלי בנט נכנס לאולם המליאה להצבעה, הוא נתקל בצעקות של הח"כים החרדים שקראו לעברו: "בושה".
החוק בא להסדיר פיצוי למשפחות
לפי הצעת החוק הוצע לקבוע מתווה סיוע לנפגעי האסון הלאומי בהר מירון, אשר יבוצע לפי תכנית שיכין שר האוצר באמצעות הקמת ועדה אשר תגבש אמות מידה והמלצות לאופן מתן הסיוע, בין היתר לפי מידת הפגיעה, מספר הנפגעים במשפחה הנפגעת ומקורות הכנסתה, לרבות זכאות לקבלת תשלומים בשל האסון.
כן מוצע שהוועדה תהיה בת 11 חברים וחבריה יהיו שופט בדימוס, נציג שר המשפטים, נציג שר העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, נציג המוסד לביטוח לאומי, נציג שר האוצר, נציג שר הבריאות, נציג השר לביטחון פנים, נציג השר לשירותי דת, נציג ראש הממשלה ושני נציגי ציבור.
כמו כן, מוצע שהוועדה תגיש את המלצותיה לשר האוצר תוך 45 ימים מיום תחילתו של החוק, ושר האוצר יגיש את תכנית הסיוע לאישור ועדת הכספים של הכנסת בתוך 45 ימים ממועד קבלת המלצות הוועדה.
הכנסת אישרה חוק לשמירת ראיות
מוקדם יותר מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק זכויות נפגעי עבירה שיאפשר שמירת דגימה פורנזית של נפגעי עבירת מין לצורך הפקת דנ"א ללא הגבלת זמן, שהציע ח"כ מירב בן ארי. 64 חברי כנסת תמכו בהצעה מול 51 שהתנגדו.
החוק בא להסדיר את אופן שמירת הדגימות הביולוגיות הנלקחות מנפגעי ונפגעות עבירות מין לצרכי זיהוי התוקף בחקירה משטרתית וגיבוש ראיות למשפט.
מוצע כי כלל הדגימות יועברו למכון לרפואה משפטית לצורך הפקת דנ"א וישמרו שם ללא הגבלת זמן לטובת הליכי חקירה ומשפט עתידיים. זאת בשונה מהמצב כיום, בו אם לא מוגשת תלונה תוך שלושה חודשים מושמדת הדגימה.
כמו כן, הכנסת דחתה את הצעת החוק של ח"כ קרן ברק (הליכוד) שהציע כי נשיא המדינה יוכל להטיל את תפקיד הרכבת ממשלה רק על חבר הכנסת שעומד בראש אחת משתי הסיעות הגדולות ביותר. 51 חברי כנסת תמכו בהצעה לעומת 63 שהתנגדו.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו