שיא חדש לתחלואה: משרד הבריאות עדכן הערב (שני) כי 369 חולי קורונה חדשים אובחנו מחצות ועד השעה 18:00 – בנתון הגבוה ביותר שנרשם בשלושת החודשים האחרונים. אחוז התחלואה עומד על 0.7 אחוז מתוך כ-48 אלף בדיקות שבוצעו.
במקביל, משרד הבריאות הזהיר כי נתונים שנאספו בחודש האחרון מצביעים על ירידה משמעותית ביעילות של החיסונים נגד נגיף הקורונה – זאת עקב ההתפשטות של וריאנט דלתא (ההודי) בארץ. "מניתוח אפידמיולוגי של שירותי בריאות הציבור, החל מה-6 ביוני יש ירידה במועילות החיסון במניעת הדבקה ל-64% ובמניעת מחלה עם תסמינים ל-64%" נאמר. "הירידה נצפתה בו-זמנית עם התפשטות ווריאנט דלתא בישראל. עם זאת, מועילות החיסון במניעת אשפוזים ותחלואה קשה בנגיף הקורונה נאמדת ב-93%".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מוקדם יותר היום ראש הממשלה נפתלי בנט ושר הבריאות ניצן הורוביץ ערכו דיון לגבי חיסוני הקורונה והאפשרות של מתן מנת חיסון שלישית לאוכלוסיות בסיכון. בסופו הוחלט כי משרד הבריאות יקדם שני מחקרים רפואיים שיספקו מידע חיוני לקבלת ההחלטות בעניין החיסונים. כמו כן הוחלט על בדיקת החיסוניות התאית בקרב מחוסנים לאורך זמן על ידי בדיקה סרולוגית.
בעקבות הדיון, משרד הבריאות הבהיר כי בשלב הזה לא התקבלה החלטה לגבי מתן חיסון שלישי לקורונה לציבור. "יצוין כי אין למתן מנה שלישית פרוטוקול רפואי או אישור של הרשויות הרגלוטוריות" נמסר. "משרד הבריאות מקדם מתן מנת חיסון נוספת לאנשים עם ירידה במערכת החיסון (מדוכאי חיסון), בהם הייתה תגובה נמוכה לפרוטוקול החיסון הרגיל.

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
לא קורונה לא מעניין
אני חושב שלא ראוי לקרוא למוטציה מהודו בשם וריאנט דלתא, אלא זן בנט, לכבודו של מי שהביא אלינו שוב את הקורונה
20:02 05.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר