אז בא לכם להתפנק? אין יותר מנחם מפרנץ' טוסט מפנק שלגמרי מגיע לכם בתחילת השבוע. קבלו מתכון לפרנץ' טוסט בגרסה מתוקה ואם אתם יותר אנשים של מלוח, יש גם גרסה מלוחה ומפנקת לא פחות.

מצרכים:

4 פרוסות חלה
2 ביצים
שליש כוס שמנת מתוקה
רבע כוס חלב
לגרסה המתוקה להוסיף 2 כפיות תמצית וניל
קרם מסקרפונה מוכן של גד
פירות יער
גבינת רוקפור
בלסמי מצומצם
חמאה
אבקת סוכר

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את הבלילה (חוץ מהתמצית וניל) טובלים 2 פרוסות בבלילה, לאחר כחצי דקה הופכים.

מחממים חמאה במחבת, כמה שיותר יותר טוב. מעבירים את שתי הפרוסות אל המחבת החמה ומטגנים עד להשחמה מכל צד. בינתיים מוסיפים את תמצית הוניל לבלילה וטובלים את 2 הפרוסות שנותרו. במקביל בצלחת עמוקה מפזרים אבקת סוכר, מעבירים את הפרוסות מהבלילה אל אבקת הסוכר מכל הצדדים.

מוסיפים עוד חמאה במידת הצורך אל המחבת ומעבירים את הפרוסות המצופות אבקת סוכר אל המחבת. אפשר לבזוק עוד על כל צד אבקת סוכר לפני שהופכים כל פרוסה ומניחים בצד.

(צילום: שאטרסטוק)

מערבבים עם מטרפה ומעט שמנת/חלב את קרם המסקרפונה. לאחר מכן, מבשלים בסיר קטן את פירות היער יחד עם קצת סוכר ומים עד שנוצר מעין רוטב בצבע אדום כהה של פירות יער.

אופן ההגשה:

אז באיזה מוד אתם היום? מתוק ומנחם או מלוח ומפנק?

אז לגרסה המלוחה: מפוררים גבינת רוקפור מעל הפרוסה המלוחה, ושמים מעט חומץ בלסמי מצומצם.

ולגרסה המתוקה: שמים כף של קרם מסקרפונה על הפרוסה המלוחה, וכף של פירות יער ומהרוטב שנותר, בוזקים מעט אבקת סוכר ואפשר לקשט עם עלה של נענע.