לראשונה מאז הקמת הממשלה, קבינט הקורונה התכנס הערב (ראשון) במשרד רה"מ בירושלים. מי שייצג את משרד הבריאות בקבינט הם ממונה הקורונה, פרופ' נחמן אש וראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס – לאחר שמנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי הגיש את התפטרותו הערב לפני ישיבת הקבינט.

בכירי משרד הבריאות צפויים להציג בפני השרים שתי אסטרטגיות שונות להתמודדות בנגיף הקורונה בשלב הזה.

החלופה הראשונה שתוצג תופעל במידה ומניין החולים הקשים והמאושפזים בבתי החולים יגיע לכ-300 חולים – ובמקרה כזה תינתן הוראה על צמצום התקהלויות ועטיית מסיכות גם בשטחים פתוחים במרחב הציבורי. זאת לאחר שחובת עטיית המסיכות בחללים סגורים הוחזרה כבר ביום שישי האחרון. כיום ישנם רק 26 חולים קשים בארץ ו-47 חולים מאושפזים – אך במשרד הבריאות מעריכים כי המספרים עלולים לעלות לאור העובדה שעדיין יש רבים שאינם מחוסנים.

על פי החלופה השנייה – עליה ימליצו בכירי משרד הבריאות, יש לנקוט בגישה של הכלה. לפי גישה זו,  יש לצמצם את התחלואה באמצעים מידתיים, כך שאם מספר המאומתים יגיע לאלף ביום בממוצע שבועי – יורו על החמרת ההגבלות ההתקהלות ועטיית מסיכות במרחב הציבורי. החמרת ההגבלות תתבצע במידה ומספר המאומתים יגיע לאלף חולים ביום. במשרד הבריאות יבהירו כי זה הרף המקסימלי שבו עדיין ניתן לשלוט על המגפה, כשמעל זה לא תהיה אפשרות יעילה לקטיעת שרשראות ההדבקה מלבד סגר נוסף.

בתוך כך, חברי קבינט הקורונה בממשלה החדשה אשר עליהם מוטלת כעת האחריות הם: ראש הממשלה נפתלי בנט, שר החוץ יאיר לפיד, שר הביטחון בני גנץ, שר האוצר אביגדור ליברמן, שר המשפטים גדעון סער, שרת הפנים איילת שקד, השר לביטחון הפנים עמר בר לב, שר הבריאות  ניצן הורוביץ, שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, שר השיכון והבינוי זאב אלקין, השר לשירותי דת מתן כהנא, ושרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

קבינט הקורונה. צילום: עומר מירון/ לע"מ

מנכ"ל משרד הבריאות התפטר

מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי הודיע הערב (ראשון) לשר ניצן הורוביץ כי הוא מתפטר מתפקידו.

פרופ' לוי נכנס לתפקיד בחודש יוני בשנה שעברה לאחר שהחליף את קודמו משה בר סימן טוב. לוי מתפטר בעיצומה של התפרצות קורונה מזן חדש וביום בו מתכנס קבינט הקורונה לראשונה בממשלה הנוכחית.

"ברצוני להודיע שאני מבקש לסיים את תפקידי כמנכ"ל משרד הבריאות ולשוב ולשרת במערכת הבריאות בבית החולים ברזילי שבאשקלון", כתב פרופ' לוי במכתב ההתפטרות, "אבצע חפיפה ככל הנדרש, בוודאי בעת הזאת של התפרצות מחודשת למגפת הקורונה".