לקחנו את הבלונז האהוב, סילקנו את הפסטה והוספנו תפוחי אדמה צלויים. התוצאה: מתכון לא שגרתי לארוחת צהריים. שירן שלו מסבירה, שלב אחר שלב, איך מכינים בלונז בשר ותפוחי אדמה צלויים
● עושים לייק לעמוד הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
מתכון לבלונז בשר ותפוחי אדמה צלויים
500 גרם בשר טחון טרי
4 עגבניות בשלות חתוכות לעגבניות קטנות
3 שיני שום
בצל בינוני חתוך דק
עלי סלרי חתוך לקוביות3
גזר גדול חתוך לקוביות
כוס יין אדום יבש
2 עלי דפנה
כוס מים
קורט אגוז מוסקט
מעט סוכר
מלח פלפל
שמן זית
לתפוחי אדמה:
5 תפוחי-אדמה בינוניים
קורט כמון
חופן פטרוזיליה קצוץ דק דק
מלח
שמן לטיגון
אופן הכנת בלונז בשר ותפוחי אדמה צלויים:
מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם 1/2 כפית מלח וכמון כ-15 דקות עד לריכוך קל. מסננים בעדינות ומצננים ללא שטיפה.
לבלונז: מחממים בסיר כבד שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום ומערבבים מוסיפים את הגזר והסלרי ממליחים ומפלפלים. מטגנים עוד 5 דקות.
מגביהים את האש ומוסיפים את הבשר טחון. מערבבים כל הזמן שהבשר יתפורר ולא יהיה אחיד. כשהבשר מאפיר שופכים את היין ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את קוביות העגבניות מוסיפים את האגוז מוסקט. מכסים ומבשלים על אש נמוכה שעה.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את התפוחי אדמה.
מניחים את התפוחי אדמה בצלחת ומעל את הבשר. זורים מעל הכל פטרוזיליה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים