שופט בית משפט השלום בירושלים אליעד וינשל קבע היום כי חקירת נסיבות מותו של הנער אהוביה סנדק ז"ל, שנהרג בידי שוטרים במהלך מרדף בבנימין התנהלה בצורה נאותה ודחה על הסף את דרישת ההורים לחקירה חיצונית של האירוע.

את הבקשה הגישו הוריו של אהוביה, שעתרו לקיום חקירה עצמאית על ידי בית המשפט לפי חוק חקירת סיבות מוות, על מנת לוודא קיום חקירה ממצה כנגד השוטרים המעורבים במרדף. הפרקליטות טענה שיש מקום לדחיית הבקשה על הסף נוכח קיומה של חקירה מתנהלת.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אברהם סנדק בהפגנה על מות בנו, מול משרדי מח"ש (צילום: אליעזר ריגר)

השופט החליט שלא לדחות על הסף את הבקשה אך "לצד זאת ובהתאם להלכה הפסוקה, במקום בו מוגשת בקשה לקיום חקירה עצמאית על-ידי בית המשפט, תוך כדי חקירה המתנהלת על-ידי רשויות החקירה המוסמכות, על בית המשפט לבחון את חומר החקירה ולהפעיל את סמכותו לקיים חקירה עצמאית רק במקרה בו נמצא כי החקירה המתקיימת אינה נאותה."

החקירה הייתה נאותה

בענייננו, לאחר מספר דיונים שהתקיימו ולאחר עיון בחומרי החקירה, בית המשפט מצא כי פעולות החקירה הנדרשות בוצעו וכי נוהלה חקירה יסודית ומקיפה.

עוה"ד אריאל עטרי מארגון חננו מסר בתגובה "ההליך שנקטנו בבקשה לחקירת סיבות מותו של אהוביה ז"ל הוביל, בהצלחה רבה, לעצירת הניסיון של מח"ש והמשטרה לטייח את החקירה, לאחר ששבועיים לאחר תחילת החקירה כבר הודיעו שהחקירה הסתיימה. כתוצאה מההליך פיקח בית המשפט, מקרוב, על החקירה ווידא איסוף ראיות שיובילו לחקר האמת. עם זאת, ולאור תפקוד רשויות המדינה, אנו סבורים שמוקדם מידי להשאיר את ממלא מקום פרקליט המדינה להיות החתול שישמור על השמנת ולפיכך נשקול, בימים הקרובים,  עתירה לבג"צ בקשר לכך."