גם אחרי היציאה מהקורונה: חצי מיליון מובטלים בישראל
פתיחת המשק עם צמצום תקנות הקורונה, החזירה לעבודה כ-200,000 ישראלים, אך עדיין ישנם כ-חצי מיליון ישראלים שאינם מועסקים. שיעור האבטלה עומד על 11.8

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת את הנתונים על שיעור המועסקים בחודש מרץ 21', עם תחילת היציאה מהקורונה.
אחוז הבלתי מועסקים מכוח העבודה – כלומר אלה שלא הולכים לעבוד משום סיבה עומד על 4.7% (ירידה קלה לעומת 5.0% בחודש הקודם), ובמספרים מדובר על 192,000 איש.
בנוסף אליהם, עוד כ-385 אלף ישראלים לא עובדים בגלל פיטורים, יציאה לחל"ת או הפסקת עבודה זמנית. בסך הכל יש בישראל 11.8 אחוזי אבטלה.
פתיחת המשק עם צמצום תקנות הקורונה, החזירה לעבודה כ-200,000 ישראלים, אך כאמור, עדיין לחצי מיליון ישראלים אין עבודה כרגע.
אתמול פרסם החשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג כי ישראל נמצאת בחוב של כטיריליון שקלים (980 אלף מיליארד), ושיעור החוב/תוצר זינק ב-12%. למעשה כלכלת ישראל מחקה בשנת הקורונה עשר שנים של התאוששות ויציבות. החשש הגדול הוא כי חברות דירוג האשראי יורידו את דירוג האשראי של ישראל, ובכך הריבית להחזר החובות תעלה, מה שיכביד יותר על המיסים.
שר האוצר: מרוצה
שר האוצר ישראל כ״ץ מעודד מהנתונים: ״אני מברך על עדכון נתוני האבטלה של הלמ"ס לחודש מרץ, שלפיו מספר המובטלים שנעדרו מעבודתם בשל הקורונה עמד בחודש מרץ על כ-9.5% (ללא מתייאשים). נתון זה מהווה ירידה משמעותית לעומת פברואר 21' שבו עמד הנתון על כ-14%.
נתון זה משקף את המשך המגמה החיובית והתוצאה הישירה של החזרת המשק לפעילות שהתאפשרה בזכות החיסונים ובזכות רשת הביטחון הכלכלית הנרחבת שפרסנו לעצמאים, לבעלי העסקים ולמובטלי הקורונה, ואשר נתנה להם את התשתית הכלכלית לעבור את תקופת המשבר, ואת המשאבים לשוב לפעילות עם פתיחת המשק.
כעת אנו פועלים במרץ להוציא לפועל סיוע מיוחד למעסיקים לקלוט אנשים שהיו מחוץ לשוק התעסוקה זמן רב, ובמקביל ממשיכים במתן תמריצים שיסייעו למובטלים ותיקים ומאיצים את התקציב ואת ביצוע ההכשרות המקצועיות למקצועות מועדפים בעלי שכר ופיריון גבוה."
הערים המובטלות – במגזר הערבי והחרדי
נתונים של שירות התעסוקה מעלים כי פתיחת שוק התיירות והומסעדת, הורידה את שיעור האבטלה באילת, 26% במהלך חודש מרץ ועומד כעת על 21.3%.
ראש רשימת הערים בעלות שיעור המובטלים הגבוה ביותר עומדות: נצרת עם 26.7%, אחריה אום אל פאחם עם 26.5%, כאשר 13 מבין 15 הערים בעלות שיעור דורשי העבודה הגבוה הן ערביות, מעורבות, חרדיות או בעלות שיעור גבוה של חרדים ו\או ערבים.
הירידה הגבוהה ביותר במספר דורשי העבודה במהלך מרץ: אילת, כאמור, בראש עם ירידה של 26%, הרחק אחריה מודיעין במקום השני עם 10%.
יצוין, כי ב 42 ערים חלה ירידה של 5% ומעלה במספר דו"ע, כאשר כמחציתן הן ערים ממרכז הארץ, 4 מהן בלבד הן חרדיות ובתוכן רק עיר ערבית אחת.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו