קיטשן בר היא מסעדת ביסטרו ים תיכונית חדשה וכשרה באזור התעשייה פולג בנתניה.  המקום מייצג פיוז'ן של עולמות, ניחוחות וטעמים. את ההשראה לעיצוב ולקונספט לקח גיא שלו הבעלים, מדרום אירופה, צרפת, איטליה, יון ואגן הים-התיכון שם מביאים המטבחים את חומרי הגלם הטריים והמקומיים לקדמת הבמה.

 

המסעדה מציעה ללקוחות מגוון רחב של מנות פתיחה ומנות עיקריות הכוללות בשר, דגים, פסטות, סלטים וכריכים וקינוחים משובחים. בנוסף, עושה קיטשן בר שימוש בשמני זית מקומיים, המעצימים את הטעם והחוויה. התפריט נשען על מטבח ים תיכוני. על הצד הקולינארי מנצח השף יוהן בניסטי, ממסעדת "פריים גריל" לשעבר.

לקראת חג הסוכות מגישה השף מתכון מיוחד שיכניס ניחוחות ים תיכוניים תחת סוכתכם:

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

דג לברק צרוב בטפנד זיתי קלמטה וגרידת לימון, שום קונפי וקרם חצילים

מצרכים

  • 3 דגים בינוניים משקל 400 גר' (כל יחידה)
  • זיתי קלמטה (150 גר')
  • 6 יח' שיני קונפי שום (בישול איטי בשמן זית)
  • 1 חציל בלאדי קלוי קלוף
  • 20 גר' בזיליקום
  • גרידת לימון אחד
  • שמן זית
  • 2 יח' עגבניות טריות מגורדות
  • מלח
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה

לוקחים את דגי הלברק, חורצים אותם בעזרת סכין לאורך מהראש עד הזנב שייווצר פס, ממליחים ומניחים בצד.

טפנד זיתים

לוקחים את שאר החומרים: זיתי קלמטה, שיני שום, בזיליקום, גרידת לימון, מלח ופלפל לפי הצורך, מכניסים למעבד מזון וטוחנים טחינה גסה. לאחר מכן מוציאים לקערה ומוסיפים בתנועות קיפול מחצית משמן הזית. את התערובת מורחים משני צדי הדג כך שיכסה את כולו ומניחים את הדגים בצד.

סלסת עגבניות

בקערה נפרדת שמים את העגבניות המגורדות, מוסיפים מעט שמן זית, מלח ופלפל.

קרם חצילים

לוקחים את החציל הקלוי ומקלפים אותו, טוחנים במעבד מזון עד למרקם חלק, מוסיפים מלח ופלפל ומזליפים לתוכו את יתרת שמן הזית.

לסיום

לוקחים את הדגים במחבת חמה וצורבים אותם בין 5-7 דקות כל צד, לאחר מכן מניחים על צלחת, מזלפים מעל את קרם החצילים וסלסת עגבניות טרייה.

לקישוט: עלי בזיליקום צעירים ושמן זית.

==

מסעדת קיטשן בר כשרה בהשגחת רבנות נתניה.

גיבורי ישראל 7 א.ת. פולג נתניה – סמוך לאיקאה.