הפגישה המרגשת של יובל דיין בבית הנשיא
הזמרת והיוצרת יובל דיין הגיעה להתארח היום (א') במפגש "זיכרון בסלון" שנערך בבית הנשיא לקראת יום השואה, בהשתתפות פרופ' אהרן ברק והנשיא ריבלין. "הבטחתי להם, שאנחנו הדור הצעיר נמשיך בזכות המוזיקה, שהיא נצח, ונזכור אותם לעולם", סיפרה דיין
לקראת יום השואה והגבורה שיצויין השבוע, נשיא המדינה רובי ריבלין אירח היום (א') את ניצול השואה, פרופסור אהרון ברק, נשיא בית המשפט העליון לשעבר שניצל עם אמו בזכות חסיד אומות עולם שהסתיר אותו בביתו.
במהלך המפגש המרגש בבית הנשיא הזמרת יובל דיין ביצעה את השירים "שאריות של החיים" ו-"בדיוק כמו הירח" וסכימה את הביקור בהבטחה מרגשת: "היתה לי הזכות להשתתף באירוע ״זכרון בסלון״ אצל כבוד הנשיא", סיפרה דיין והוסיפה "פרופסור אהרון ברק ניצול השואה מסר את עדותו ולא נשארה עין אחת יבשה בקהל. הבטחתי להם, שאנחנו הדור הצעיר נמשיך בזכות המוזיקה, שהיא נצח, ונזכור אותם לעולם".
זו השנה השישית בה נערך מפגש "זיכרון בסלון" בבית הנשיא. היוזמה החברתית ״זיכרון בסלון" החלה לפני עשר שנים, ומאפשרת לציין את ערב יום השואה בצורה משמעותית בסלון הבית בין משפחה וחברים במפגש המורכב מעדות, חלק אומנותי-שיתופי ודיון.
פרופ' אהרן ברק (84) שהיה בן חמש כשהחלו הפוגרומים ביהודים, סיפר במהלך המפגש כיצד הגרמנים כבשו את ליטא ובקובנה הוקם מחנה ריכוז. משפחתו עברה לגטו, ענדה תלאי צהוב, ושרדה למרות כל המאורעות.
בינואר 1944 הוברח מהגטו בתוך שק תפוחי אדמה, ושהה עם אמו במשך כחצי שנה בבתיהן של שתי משפחות איכרים שהצילו את חייהם, עד שבא הצבא האדום ושחרר אותם מהגרמנים. בקיץ 1944, לאחר השחרור, מצאו השניים את אב המשפחה שנשלח למחנה ריכוז בגרמניה והסתתר בבונקר היחיד מבין שניים ששרדו במלחמה.
צפו במפגש המלא:
"אני בוגר מחזור 1964 של הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית," סיפר ריבלין "משפט אייכמן התנהל בשנת 1961. במאי 1962 דחה בית המשפט העליון את ערעורו, ואישר את גזר הדין. כישראלים צברים, וכסטודנטים למשפטים, משפט אייכמן, העדויות שבו, השאלות ההיסטוריות והמשפטיות, שהוא עורר, היו עבורנו, הסטודנטים הצעירים, חוויה מטלטלת של גילוי השואה.
אבל למי שהיה אז כוכב עולה בשמי המשפט הישראלי, אהרון ברק, השואה הייתה פרק בביוגרפיה שלו, פרק שעיצב את עולמו. בשנים בהם למדנו אצל הדוקטורנט המבריק והצעיר אהרון ברק, לא כולנו ידענו שהוא ניצול שואה ובוודאי שלא ידענו את עדותו וסיפורו. לאחר שנים נודע לי, שאהרון ברק שהתחיל כמתמחה אצל גדעון האוזנר, בחר, לא להמשיך בהתמחותו, בשעה שהאוזנר קיבל על עצמו את התביעה, במשפט אייכמן, בשל היותו ניצול שואה," סיפר הנשיא.
הנשיא פנה אל השופט ואמר: "אדוני נשיא בית המשפט העליון בדימוס, שמעת עדויות רבות במשך חייך, אבל היום אתה הוא העד. העדות שלך כאן, היא עדות בפני שר ההיסטוריה, עדות בפני בית המשפט של ההיסטוריה, עדות בפני דור צעיר ומבוגר, שרוצה לזכור, ורוצה לדעת, ורוצה להבטיח שלעולם לא עוד. נשיאת לפיד הזיכרון היא חלק מהמסורת שלנו, חלק מהמחויבות שלנו לזיכרון ההיסטורי של העם היהודי, חלק מהסיפור של כל אחד ואחת מאתנו. שימור הזיכרון מאפשר לנו לנצור את אירועי העבר, לחלוק כבוד לנספים, ומעל לכל – לשאת עיניים אל העתיד מתוך ידיעה מאין באנו."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו