האם מנדלבליט יתערב בשיקול דעת הנשיא?
בקבוצת מבצר הדמוקרטיה דורשים מהיועמ"ש מנדלבליט לחוות את דעתו לגבי האופן בו נשיא המדינה צריך לקחת בשיקול דעתו את היותו של בנימין נתניהו נאשם בפלילים כאשר הוא מטיל את המנדט להרכבת הממשלה

עו"ד דפנה הולץ לכנר פנתה היום (חמישי) בשם קבוצת 'מבצר הדמוקרטיה' ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, בכדי שייתן חוות דעת משפטית לקראת הליך הטלת המנדט להרכבת הממשלה על ידי הנשיא.
הסוגיה הראשונה אליה מנדלבליט נדרש להתייחס, היא האם 'בסיבוב הראשון' של הטלת הרכבת ממשלת ישראל ה-36, הדין מתיר להטיל את ההרכבה על "נאשם בעבירות חמורות של שחיתות שלטונית שנעברו בעת שכיהן כראש ממשלה".
בנוסף, מנדלבליט נדרש לחוות את דעתו על שיקול דעתו של הנשיא, בכך שהתבקש לקבוע באיזה אופן על נשיא המדינה לכלול סוגיה זו וללבן אותה בעת ביצוע הליך ההיוועצות שלו עם נציגי הסיעות בכנסת, וזאת לצורך בחינת כלל האפשרויות העומדות בפניו.
לטענת הולץ לכנר, העיסוק בשתי הסוגיות המדוברות נצרך משלוש סיבות. הראשונה היא שבפסק הדין של 11 השופטים שהתיר את הכהונה "הודגש שהדבר מתייחס ״לסיבוב השלישי״ בלבד, בו לנשיא לא נותר כל שיקול דעת, בשונה לחלוטין מהמצב ״בסיבוב הראשון״ הנוכחי בו על הנשיא לשקול את כלל השיקולים כבדי המשקל הקשורים לליבת ערכי היסוד של שיטת המשפט".
בנוסף, יש לבחון את הסוגיות "לאור ההפרות הבוטות של נתניהו את הסדר ניגוד העניינים המחייב שקבע היועץ המשפטי לממשלה בעניינו".
לבסוף, הולץ לכנר טוענת כי יש לבחון את הדברים "לאור העובדה שבשבוע הבא יפתח שלב ההוכחות במשפטו הפלילי, על כל הקושי הפיזי והמנטלי הכרוך בדבר לתפקוד ראש ממשלה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו