בסעודת פורים נוהגים לאכול כיסונים (קרעפלך) – בצק ממולא בבשר – זכר לנס שנעשה בנסתר.
דורשי רשומות אומרים "הכ"ה תכה – ראשי תיבות המן, כיפורים, הושענא (רבה) – תאכל כרפלך הרבה", זכר לימים שמכים על החזה, חובטים את הערבה או מוחים את המן.
מצרכים
לבצק
2 כוסות קמח
2 ביצים
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים
למלית
300 גר’ בשר בקר טחון
בצל אחד גדול או שניים קטנים
4 כפות שמן
חצי צרור פטרוזליה
מלח ופלפל שחור
אופן הכנת הבצק
בקערה רחבה שמים את כל המצרכים למעט המים, לשים עד שמקבלים פירורים דקיקים, ומוסיפים את המים לפי הצורך. ממשיכים ללוש את הבצק 10 דקות ואם צריך להוסיף קמח מוסיפים.
כאשר מתקבל בצק גמיש יוצרים ממנו כדור מניחים בקערה מכוסה במגבת ומשהים בצד למשך חצי שעה.
אופן הכנת המלית
קוצצים את הבצל, מחממים במחבת שמן ומוסיפים את הבצל, כשהוא מתחיל להיות שקוף מוסיפים את השר, מטבלים במלח ופלפל ומפוררים את הבשר בעזרת מזלג, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומצננים.
הכנת הכיסונים
מחלקים את הבצק לשני כדורים, ומרדדים כל כדור בנפרד לעלה דק,
בעזרת רינג או כוס, יוצרים עיגולים, באמצע כל עיגול מניחים כף מהמלית, מקפלים את העיגול ומהדקים (לחלופין אפשר לחתוך את הבצק המרודד לריבועים, להניח כף מהמלית ולקפל לאלכסון) היטב את השוליים, אפשר למרוח מעט מים בשוליים על מנת שהכיסונים לא יפתחו.
מבשלים את הכיסונים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד שהם צפים.
את הקרפלך ניתן להגיש עם מרק עוף, מרק ירקות, עם רוטב עגבניות ובשר או בכל דרך אחרת שתעניין אתכם.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים