עורכת הדין דפנה הולץ לכנר שלחה היום (שלישי) מכתב ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, בו היא דורשת בשם קבוצת 'מבצר הדמוקרטיה' להוציא את נתניהו לנבצרות בשל אי מינוי שר משפטים קבוע.

תגובתו של מנדלבליט נדרשת עד יום שני הקרוב, אז הנשיא יקיים סבב התייעצויות עם המפלגות הנבחרות לכנסת, לקראת הטלת המנדט להרכבת הממשלה.

הולץ לכנר כתבה בחוות דעתה כי "התערבותו של נתניהו למניעת מינויו של שר משפטים קבוע למדינת ישראל, מהווה התערבות במינויו של הגורם הבכיר ביותר במערכת שלטון החוק במדינת ישראל".

"בהתערבות זו, פעל נתניהו בניגוד מוחלט להסדר ניגוד העניינים שקבעת בעניינו, אשר מורה לו באופן חד משמעי ובמפורש כי עליו "להימנע ממעורבות בכל עניין הנוגע למינויים ולהליכי מינויים במשרד המשפטים…"".

עוד נכתב בפנייה כי "לאור ההפרה הברורה של נתניהו את הסדר ניגוד העניינים המחייב שקבעת בעניינו, ובשים לב לדבריו הנכוחים של בית המשפט העליון לפיהם הפרת ההסדר מכניסה את ראש הממשלה למצב של נבצרות, הנך מתבקש בזאת להכריז על נבצרותו של נתניהו למלא את תפקיד ראש הממשלה, בהתאם לסמכותך הבלעדית בעניין זה".

מכתבה של הולץ לכנר מהווה יותר מרמז לכך שהתנועה מתכוונת לעתור בעניין, כך ששאלת הוצאת נתניהו לנבצרות בכפייה תובא להכרעת שופטי בג"ץ.