הרב גדי שלוין מישיבת הכותל שברובע היהודי בירושלים, מספר על עניינה של ספירת העומר.

פוסט פרודקשן, עריכה ובימוי ע"י נירטיב- סטודיו לסרטים

בט"ז בניסן יוצאים אל השדה הקרובה ביותר אל ירושלים, כדי לקצור את השעורה כדי להביא אותה לקורבן העומר בבית המקדש. שלוחי בין דין היו יוצאים אל השדות וכורכים את השעורים כדי שיהיה נוח לקצור אותן במוצאי החג.

קוצרים את חבילות השעורים ובערב מכינים אותם לקורבן העומר, רק לאחר שעושים ממנו עיסה וקומצים ממנו שלוש אצבעות ומעלים אותו על המזבח, רק אז מותר להתחיל לאכול קמח חדשה מתבואה חדש. בארץ ישראל ובכל הגלויות, שבכל העולם.