מתכון לצלי בשר ותפוחי אדמה בתנור: איזה חג מחכה לנו: שלושה ימים גדושים בתפילות, בארוחות משפחתיות ובהתעוררות רוחנית. שירן שלו מציעה לכן לכבד את החג בבשר, תפוחי אדמה וביין משובח.
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
מתכון לצלי בשר ותפוחי אדמה בתנור – המצרכים:
בשר מספר 5 (צלי כתף) לומר לקצב לפרוס את הבשר לפרוסות בעובי אצבע וקצת
(מספר פרוסות על פי מספר המנות הרצויות).
3 בצלים בינוניים
ראש שום מופרד
5 עלי דפנה
3 כפות אבקת מרק בצל
פלפל אנגלי גרוס
3/4 כוס שמן זית
מתכון לצלי בשר ותפוחי אדמה בתנור – אופן ההכנה
קולפים את הבצלים ומגררים אותם במגרדת או במעבד מזון, מניחים בצד.
מניחים את פרוסות הבשר בקערה חסינת חום,
שמים את השומים הקלופים ואת עלי הדפנה בין הפרוסות.
מערבבים בכוס את שמן הזית ביחד עם אבקת מרק הבצל,
יוצקים את התערובת על הבשר ביחד עם הבצל המגורר.
שימו לב, הבצל ותערובת השמן צריכים להגיע לכל חלקי הבשר.
מפזרים מעל הבשר מעט פלפל אנגלי גרוס.
סוגרים את הכלי במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעתיים.
ולעוד חצי שעה על חום של 180 מעלות.
מידי פעם פותחים את הכלי ויוצקים מהנוזלים על הבשר.
לקראת סוף האפיה, נועצים מזלג בבשר ובודקים אם הוא מוכן.
מגישים עם תפוחי אדמה אפויים
מתכון לתפוחי אדמה אפויים
מצרכים:
15 תפוחי אדמה קטנים
בצל בינוני
4-5 שיני שום חתוכות
פפריקה
1/3 כוס שמן זית
פפריקה מתוקה
2 כפות עלי תימין (לא חובה)
מעט אבקת צ'לי (לאוהבי החריף)
מלח
פלפל שחור
מתכון לתפוחי אדמה אפויים – אופן ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עד שהם רכים.
מוציאים מהסיר, חותכים לקוביות בינוניות ומעבירים לתבנית
חותכים את הבצל לרצועות בעובי חצי ס"מ ומעברים לתבנית
מוסיפים את חתיכות השום, ומתבלים בפפריקה, ובמעט מלח ופלפל.
יוצקים את שמן הזית, מפזרים מעל את עלי התימין
מערבבים היטב, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות,
עד לקבלת תפוחי אדמה זהובים ופריכים.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
ריקי
מה עם היין מתי מוסיפים?
09:05 30.09.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר