מחאה ברבנות: "סרבנות גט – אלימות בחסות המדינה"
לרגל יום האישה הבינלאומי, מחאת מסורבות הגט הגיעה לבית הדין הרבני בירושלים, שם עשרות נשים הפגינו נגד מדיניות בתי הדין כנגד סרבני גט אלימים. בין המשתתפות נכחו מסורבות גט ששיתפו את סיפורן האישי

על מדרגות הרבנות: מחאת מסורבות הגט, בהובלת ארגון "מבוי סתום", הגיעה הבוקר (שני) לבית הדין הרבני בירושלים במטרה להוביל שינוי במדיניות בתי הדין כלפי סרבני גט אלימים תחת האמירה "עד שהמוות יפריד בינינו?".
" לא ייתכן שגבר אלים יחזיק את החופש של אשתו בידיו," אומרת עו"ד אורית להב, מנכ"לית ארגון "מבוי סתום", המוביל את המחאה, "לא ייתכן שגבר שניסה לרצוח, יסרב לתת גט. לא ייתכן שנשים ייכלאו בזוגיות אלימה ויחיו בפחד מתמיד ובדריכות. אנחנו קוראות להוציא הכוח מהידיים של גברים אלימים ולהעניק חופש מיידי לכל אישה נפגעת אלימות".
באירוע השתתפו ח"כ קרן ברק (הליכוד), ח"כ לשעבר ד"ר עליזה לביא, המשנה לראש העיר ירושלים, פלר חסן-נחום ונשים מסורבות גט ששיתפו בסיפורן האישי. בנוסף, הגיעו למחאה בני המכינה הקדם צבאית "חצבה" שביקשו לתמוך בנשים.
"המדינה צריכה לחזק ולהעצים נשים שאזרו אומץ ויוצאות ממערכת יחסים אלימה, לא לכלוא אותן באותו מצב" אמרה ברק בדבריה. חסן נחום הוסיפה וקראה: "בואו נבין את זה – זכויות נשים אלה זכויות אדם. זו לא היהדות שלי. היהדות האמיתית טובה ומכילה. יש לה פתרונות להכל. מה שאין זה רצון. יש פתרונות הלכתיים וצריך רבנים ופוליטיקאים עם אומץ".
"אישרו השבוע אזיקים אלקטרוניים לשבים מחו"ל, מתוך דאגה לבריאות הציבור בתקופת הקורונה. ואני אומרת: 'דין קורונה = דין גברים אלימים'" קראה לביא בדבריה. "גם להם צריך לשים אזיק אלקטרוני ובכך להגן על נשים שחוו אלימות".
עוד הוסיפה לביא: "יום האשה צריך להיות ה-יום לשחרור העגונה. לצערי המציאות בישראל שכולנו עגונות בפוטנציה. כל אחת שהתחתנה כדת משה וישראל ופעמים רבות גם מי שלא התחתנה על פי הדין הדתי עלולה למצוא את עצמה נאבקת בחומות דל בירוקרטיה ואטימות. יש פתרונות הלכתיים נדרש אומץ הלכתי! מחזקת את ארגוני הנשים שממשיכים לפעול ולזעוק את זעקת הנשים השתוקות".
דניאלה הומינר, עגונה מזה שנתיים: "צריך להדגיש את זה: "סרבנות גט היא אלימות. אלימות בחסות המדינה. לצערי הנרצחת הבאה נמצאת בתוכנו. אני קוראת לזוגות: אל תפחדו להתחתן, אבל דאגו לחתום על הסכמים לפני כן ואל תפנו לרבנות".
האירוע התקיים בשיתוף ארגוני "קולך", "מרכז צדק לנשים" ו"חכמת הנשים".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו