בצל הקורונה והסגר, חשוב לזכור גם את יום השמירה על חיות המים, שעכשיו אנו רואים אותם פחות.
מדי שנה מוקדש יום ה-2 בפברואר להגברת המודעות הציבורית ולהכרה בחשיבותם של מקווי המים ובתי הגידול המימיים לקיומו של המין האנושי ושל כוכב הלכת שלנו.
יום השמירה על חיות המים, מצוין ביום בו נחתמה אמנת רמסר – אמנה בינלאומית, שנחתמה ב-2 בפברואר 1971 בעיר רמסר שבאיראן – עוד לפני המהפכה האסלאמית ונועדה להגביר את השמירה על מקווי מים ובתי גידול מימיים ודאגה להמשך קיום בר הקיימא שלהם. ישראל חתומה אף היא על האמנה.
החשש הוא מהתמעטות מקורות המים המתוקים בעולם, החשובים לקיום המינים בטבע. בני האדם צורכים מים מתוקים בכמות רבה יותר מהקצב שיכול הטבע לחדש, ומחריבים בזו אחר זו מערכות אקולוגיות של מקווי המים ושל צורות החיים התלויות בהם. בזיהומים, בשאיבת יתר ובהמלחה של מקורות מים.
מסע ההסברה העולמי של שנת 2021 מדגיש את תרומתם של מקווי המים ובתי הגידול המימיים לכמויות ולאיכויות של מים מתוקים בעולמנו. מים ובתי גידול מימיים הם תשתית חיונית להמשך רווחתנו ולעצם קיומנו, ולהמשך קיומו של עולם בריא.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים