בג"ץ: חוק יסוד הלאום לא מקדם זכות לתפילת יהודים בהר הבית
שופטי בג"ץ דחו עתירה בה נדרשו להורות למשטרה לאשר באופן רשמי תפילת יהודים בהר הבית. נקבע כי חוק יסוד הלאום לא משנה את מאזן הזכויות לטובת אישור התפילה. מטה ארגוני המקדש: פסק אנכרוניסטי ומנותק מהמציאות

שופטי בג"ץ דחו אמש (שלישי) עתירה שהוגשה על ידי יהודים בדרישה כי בית המשפט יורה למשטרה לקבוע זמן ומקום שבו יוכלו להתפלל בהר הבית. דחיית העתירה נעשית למרות שיהודים מתפללים בפועל בהר הבית למעלה משנתיים, כך לטענת מטה ארגוני המקדש.
העתירה הוגשה במתכונת בה המשטרה התבקשה לקבוע באופן רשמי בעצמה מתי יהודים יוכלו להתפלל בהר הבית, זאת לאחר דחיית עתירות בהן העותרים דרשו שעות מסוימות בימים מסוימים אותם הם הגדירו בעצמם.
"חוק יסוד הלאום לא משנה דבר"
השופט דוד מינץ כתב בפסק הדין כי "חרף כאבם של העותרים וחוסר הנחת מהמצב שבו נפגעות זכויותיהם של אלו המבקשים להתפלל בהר הבית, אין מנוס מדחיית העתירה".
על פי קביעתו, "אין חוסר סבירות בעמדה העקרונית, ככל שהיא נסמכת על בחינה עדכנית של המצב, שאין לאפשר למבקרים להיכנס להר הבית ולהתפלל בו בכל עת שיחפצו בכך, מחמת חשש לפגיעה בסדר הציבורי או בשלום הציבור. מדובר בנושא המצוי בליבת שיקול הדעת של הרשות המבצעת בענייני מדיניות פנים, חוץ וביטחון אשר בית משפט זה ימעט, אם בכלל, להתערב בהם".
השופט מינץ הדגיש כי חוק יסוד הלאום אינו משנה את מצב האיזון בין זכויות אשר מאפשר למשטרה למנוע מיהודים להתפלל בהר הבית: "אין בהוראות חוק יסוד: ישראל – הלאום מדינת הלאום של העם היהודי כדי לשנות דבר מהאיזון שנקבע".
"בפועל, יהודים מתפללים בהר הבית כבר שנתיים"
במטה ארגוני המקדש תוקפים את פסיקת בג"ץ ואת הגורמים לה, כאשר לדבריהם הפסיקה של בית המשפט אנכרוניסטית ומנותקת מהמציאות החדשה בהר הבית, מתמיהה ואף מקוממת.
"בשנתיים האחרונות יהודים כבר מתפללים בהר הבית יום יום. ביחיד, בציבור ובמניינים של שחרית ומנחה. עדיין ללא סממני תפילה חיצוניים, אבל בתפילת עמידה, קדיש וקדושה. באבטחת המשטרה ובאין מפריע. הניתוק של שופטי בג"ץ ממה שקדוש לעם ישראל זועק לשמים" אומר אסף פריד, דובר מטה ארגוני המקדש.
"הפסיקה האבסורדית מלמדת עד כמה שופטי ישראל מנותקים ואינם מודעים למה שקורה במקום הקדוש ביותר לעם ישראל. עיניהם טחו מראות ומהבין את ההתנהלות וההסדרים במקום. איך יתכן ששופטי בית המשפט העליון במדינת ישראל לא עלו להר הבית לפני הוצאת פסק דין כואב כל כך מתחת ידם?"
עוד נמסר ממטה ארגוני המקדש כי אם השופטים היו עולים אל הר הבית "גם אם חלילה אין בליבם הכיסופים הטבעיים לעלות למקום הקדוש הזה, היו מתקוממים מאליהם נוכח האבסורדים השוררים במקום, עצוב להיווכח שהם לא עלו אל ההר אפילו בקשר לשבתם בדין בעניין, וכדי לבחון את מה שקורה בשטח באופן בלתי אמצעי".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו