סקר: רק 11% רוצים שתי מדינות לשני עמים
בסקר שנערך לקראת כנס 'חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי' שיעסוק היום בשאלת "הפתרון הירדני" עולה כי כמחצית מהציבור רואים במצב הנוכחי ביו"ש את המצב הסופי. רק עשירית תומכים בפתרון שתי המדינות, וכחמישית מהציבור תומך בהקמת מדינה פלסטינית בירדן
בימים בהם מחודש המשא ומתן המדיני 51% מהישראלים מאמינים כי שמירה על הסטטוס קוו הינו הפתרון הריאלי ביותר.
בכנס "חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי" שנערך היום, (א') בירושלים נחשפו תוצאות סקר דעת קהל בציבור הישראלי: רוב הציבור סבור כי המצב הנוכחי, ושמירה על הסטטוס קוו, הוא גם הפתרון הרצוי וגם מה שהוא בגדר הפתרון בעל הסיכויים הרבים ביותר להתקיים לאורך זמן. בכנס נבחנה הצעת הפתרון האפשרי לסכסוך – האם ירדן היא בעצם המדינה הפלסטינית?
חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי הזמין סקר באמצעות "מאגר מוחות" בקרב מדגם מייצג של הציבור היהודי, כדי ללמוד על עמדות הציבור ביחס לפתרון הרצוי לסכסוך הישראלי ערבי, מול מה שנתפס בעיני הציבור כפתרון המעשי. הסקר הוזמן על ידי החוג לקראת הכנס המתקיים היום, 25 באוגוסט במרכז מורשת מנחם בגין בירושלים, תחת הכותרת: "שתי מדינות לשני עמים משני עברי הירדן – האם פתרון מעשי?"
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
בחוג אומרים כי הכנס נערך דווקא בימים אלו, "כאשר המשא ומתן התחדש, קולו של המחנה הלאומי נאלם ואינו קיים למעשה בשיח הציבורי והתקשורתי, זאת בשל העובדה שחברי הקואליציה ממפלגות הימין מיישרים קו עם החלטות הממשלה". בחוק מוסיפים כי על פי הסקר שהוצג היום, הממשלה מתעלמת מרצון העם.
לשמור על הסטטוס קוו
רוב הציבור סבור כי המצב הנוכחי הוא גם הפתרון הרצוי וגם מה שהוא בגדר הפתרון בעל הסיכויים הרבים ביותר להתקיים לאורך זמן. (41% ו-51% בהתאמה). רק 11% רוצים בחלוקת הארץ תוך הקמת מדינה פלשתינאית ביו"ש ועזה עם תיקוני גבול, לעומת 19% הרוצים בסיפוח מלא של יו"ש והכרה בירדן כמדינת הלאום הפלשתינאית.
כאשר מתבקשים הנסקרים להעריך מה הוא הפתרון הריאלי המצב מתהפך. 21% סבורים שהקמת מדינה פלשתינאית בשטחי יו"ש ועזה תוך תיקוני גבול הוא מה שיקרה בפועל ורק 7% מעריכים כי ישראל תספח את יו"ש וירדן תהפוך למדינת הלאום הפלשתינאי.
ח"כ לשעבר, פרופ' אריה אלדד העומר בראש חוג הפרופסורים, שהציג את ממצאי הסקר בפתח הכנס אמר כי הסקר מוכיח כי התכנית "ירדן היא פלסטין" זוכה לתמיכה ציבורית גדולה הרבה יותר מאשר התכנית להקמת מדינה פלסטינית בלב הארץ.
"מטרת הכנס היא להוכיח לציבור בישראל כי מה שחלק גדול מהם רוצה – הוא גם מעשי מאד. זוהי זירת ההתמודדות על התודעה אליה נכנס לאחרונה חוג הפרופסורים בראשותי, הוסיף אלדד, והסקר מוכיח כי איננו פועלים בחלל הריק אלא מציבים חלופה ריאלית על שולחן הדיונים הציבורי.
על רקע התהפוכות בעולם הערבי וחידוש המו"מ בין ישראל לפלסטינים נערך הכנס בו דנים בשאלות הדמוגרפיה בירדן, הגירה וחילופי אוכלוסין, איחוד עמים לפתרון סכסוכים, בעיות פנים ירדניות, בעיות מים ואנרגיה, סוגיות כלכליות והיתכנות החלופה, האביב הערבי ועוד. הכנס בוחן את ישימות החלופה הירדנית כמדינת הלאום הפלסטינית."
בין הנואמים והאורחים בכנס שיערך במשך היום ניתן למצוא את סגנית שר התחבורה, ציפי חוטובלי, סגן שר החוץ לשעבר, דני איילון, אלוף במיל' ויו"ר דירקטוריון חברת החשמל, יפתח רון טל, חתן פרס נובל, פרופ' ישראל אומן ועוד.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו