אפקט הבומרנג: טוויטר תפגע מסגירת החשבון של טראמפ - סרוגים

אפקט הבומרנג: טוויטר תפגע מסגירת החשבון של טראמפ

ההחלטה של טוויטר לחסום את החשבון של דונלד טראמפ תחזור אליה כבומרנג, ומנהלי החברה צפויים להרגיש טוב טוב את ההשלכות הכלכליות של העניין. המדיה החברתית הפופולרית תשלם על כך וביוקר

פרופ' דן בוכניק
אפקט הבומרנג: טוויטר תפגע מחסימת טראמפ
  (צילום: שאטרסטוק)

ההחלטה לחסום את חשבון הטוויטר של טראמפ נבעה מסיבה אחת פשוטה – שונאים אותו. נשיא ארה"ב היוצא הוא מסוג הדמויות שהיחס אליהם הוא שחור או לבן. או שסולדים ממנו או שמעריכים אותו. האיבה הנרכשת לטראמפ הובילה את טוויטר לנקוט בהחלטה החריגה, כאשר הלחץ הגיע לפי פרסומים שונים גם מקרב עובדי החברה. כמובן פרסום העניין נעשה במעטפת המוסרית של אחריותו הישירה של טראמפ לאלימות בגבעת הקפיטול. 

עוד באותו נושא

סיכום כהונת טראמפ: ידיד אמת ושנוי מאוד במחלוקת

טראמפ לא צח כשלג. הוא אכן נושא באחריות על האירועים החמורים שהתרחשו בבניין הפרלמנט של הדמוקרטיה הגדולה בעולם. 'ההיסטוריה תשפוט את טראמפ בחומרה' אמרה חברת מפלגתו ניקי היילי – ואכן כך יהיה. אמריקה כבר הכירה נשיאים אמריקנים שהתקשו להכיר בתוצאות הבחירות – אולם לא באופן הזה. טראמפ שפרץ לתודעה וכבש את הבית הלבן באמצעות הטוויטר, השתמש בו כדי לשלהב את תומכיו להתקומם ולמנוע את מינויו של ביידן.

ההחלטה של טוויטר להסרת המשתמש של טראמפ תחזור כבומרנג. המדיה החברתית הפופולרית תשלם על כך וביוקר. ראשית, יש לזכור שהרשתות החברתיות אינן גוף שידור ציבורי, כי אם עסק כלכלי לכל דבר ועניין. בדומה לכל כלי תקשורת אחר. התנועה, הפעילות וכמות המשתמשים הם יסוד הקיום. 57 אלף הציוצים של טראמפ תורגמו לרווחים.

עבור המוני גולשים זה היה החיבור הקרוב ביותר אל מנהיג המעצמה האמריקנית. בין אם העריצו אותו ובין אם סלדו ממנו – הם יצרו טראפיק. הציוצים של טראמפ סוקרו לא רק בכלי התקשורת בארה"ב אלא בעולם כולו – דבר שבאופן טבעי השפיע על ידוענים רבים, כמו גם על אנשים פרטיים שהגבירו את פעילותם במדיה הזו או הצטרפו אליה.

היעדר פעילות מצד טראמפ או עליו לא אמור להיות מורגש ברשת חברתית גלובלית עם מאות מיליוני משתמשים. יחד עם זאת, מנהלי החברה צפויים להרגיש טוב טוב את ההשלכות הכלכליות של העניין. 

עוד באותו נושא

בעקבות חסימת טראמפ: מניית טוויטר צונחת

התחושה בארה"ב בעיקר בחוגים הרפובליקניים היא שיש איפה ואיפה כלפי טראמפ. ההסתה ושלהוב המפגינים היא חציית קו אדום מבחינת אישיות ציבורית, בטח כשמדובר בנשיא מכהן. אך הנרטיב שמתקבע בתקשורת האמריקנית שידועה בחוסר אהדה כלפיו הוא לא נכון. טראמפ לא פגע ולא יצליח לפגוע בדמוקרטיה האמריקאית. ההמון שהתקבץ מרחבי ארה"ב והשתולל בוושינגטון לא מסוגל לחולל הפיכה כפי שניסו לצייר. בהיבט החברתי פוליטי הבעיות של ארה"ב משתקפות בכלל במחאות דוגמת זו שנוצרה סביב מותו של ג'ורג' פלויד. האלימות שטפה את ארה"ב והיתה קשה בהרבה. 

עוד מראשית כהונתו של טראמפ מנהיגי הדמוקרטים השתמשו במדיה החברתית כדי לעלוב בנשיא ארה"ב, שמלבד היותו אישיות הוא סמל. טוויטר לא פעלה נגדם ולא נגד ארגוני טרור ופשע העושים שימוש במדיה החברתית, דוגמת מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה שמקפיד לצייץ מדי יום. דבר זה מחזק את התחושה כי ישנה התנהלות מגמתית שנובעת מתפיסות עולם פוליטיות של מנהלי החברה. 

(צילום מסך)

תומכי טראמפ הנלהבים מצביעים במקלדת ומחפשים כיום רשת חברתית חדשה שמבחינתם לא נוקטת במדיניות של השתקה. בין אם זו תהיה פרלר או כל רשת חברתית אחרת שתקום בעתיד, טוויטר תמצא את עצמה בתחרות שהיא הביאה על עצמה. תכנים בעלי ערך תקשורתי שיתפרסמו במדיה החברתית המתחרה, תהיה אשר תהיה, יקבלו תהודה בכלי התקשורת המסורתיים וברשתות החברתיות המתחרות כולל בטוויטר. דבר זה יזין את המתחרה העתידי, וייסיעו להתפתחותו –  כפי שטראמפ וידוענים אחרים הזינו את טוויטר. 

יהיו שיגדירו את ההחלטה לסגור את היוזר של טראמפ כאידאולוגית ויהיו שיכנו אותה פוליטית. אך דבר אחד ברור – זו לא היתה החלטה כלכלית. 

הכותב הוא ראש החוג להנדסה ולמדעי המחשב במרכז האקדמי לב

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
11 תגובות - 10 דיונים מיין לפי
1
עכשיו , צריך להשעות את טויטר (יחד עם נסרללה)
A | 05-02-2021 12:44
עכשיו , צריך להשעות את טויטר (יחד עם נסרללה)
2
טראמפ סוס מת....
ממש | 06-02-2021 23:20
טראמפ סוס מת. תוך חודש לא יעניין אף אחד. יתפוגג כמו נפיחה יגיעה לאחר חמין של שבת
חחח אתה...
משה | 07-02-2021 10:31
חחח אתה מדבר שטויות. ההיפך. כולם רואים שביידן סוס מת. טראמפ יחזור בגדול. כבר היום חשים האמריקאים שביידן סוס מת
3
פשוט נהיו תקשורת מזויפת
דוד ת | 07-02-2021 10:38
מאחל לטוויטר שכל העוקבים של טראמפ ינקמו בה וימחקו את החשבון שלהם בטוויטר
4
ארה"ב היא לא הדמוקרטיה הגדולה בעולם וטראמפ לא
קצת שכל | 07-02-2021 10:46
וטראמפ לא אשם בהתפרעות בקפיטול. כבר הוכח שמי שממנו את ההתפרעות היו גורמים זרים. טראמפ זה איש שצריך לחבק. במיוחד יהודים. מאז אחשוורוש לא קם מנהיג כל כך טוב ליהודים בעולם. אפילו אלה שאומרים את זה מוצאים יותר דברים רעים להגיד עליו מאשר לגונן עליו. לא ברורה ההתנהגות המוזרה הזו של יהודים כלפי מי שאוהב אותם ונלחם בעבורם בכל הגורמים העוינים להם סביב העולם. ברור שיעשו ממנו צחוק בתקשורת. אנחנו אמורים להיות אלה שמגנים עליו ולא אלה שמשתתפים בחגיגה.
5
יוצאים מטוויטר!!! לא נותנים...
שלמה | 07-02-2021 12:06
יוצאים מטוויטר!!! לא נותנים להם להנדס לנו את התודעה!!!
6
עשה להם אחלה...
ע | 07-02-2021 22:23
עשה להם אחלה פרסום באמת טוב שיחרימו את כל מי שהפכו את השנאה למקצוע.
7
חובה, לצאת גם...
א. אליהו | 08-02-2021 7:14
חובה, לצאת גם מצייצן וגם מספר הפנים. הקברניטים שלהם עשו יותר מדי כסף על גב הציבור שקשור אליהם. השמן עלה לקברניטים למוח. מציע לכולם תתנתקו מהם.
8
לכל יום יש...
מנצור יהוסף | 08-02-2021 9:17
לכל יום יש יום לאחר חומר למחשבה
9
בעוד 10 שנים...
מנצור יהוסף | 08-02-2021 9:22
בעוד 10 שנים הבית הלבן יתמלה בשחורים ואז אמריקה תאבד את הכתר העולמי לטובת סין או רוסיה .ואז מלחמת עולם שלישית
10
אנחנו עוד נתגעגע...
יוסי | 09-02-2021 5:25
אנחנו עוד נתגעגע לחבר אמת הזה במחשבה שנייה הייתי מציע לטראמפ כאות כבוד והוקרה על כל פועלו עבורנו להיות נשיא כאן בירושלים בישראל