שירה איסקוב: "החשש של הקורבן, לא מעניין את הפרקליטות"
בדיון על מדיניות הפרקליטות בהסדרי טיעון בעבירות אלימות במשפחה, אמרה שירה איסקוב, שבן זוגה ניסה לרצוח אותה: "החשש של הקורבן שבעוד כמה שנים הגבר האלים ישתחרר - לא משנה לאף אחד"

הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בראשות ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) התכנסה היום (ב') על מנת לדיון במדיניות הפרקליטות בהסדרי טיעון בעבירות אלימות במשפחה.
ח"כ פורר פתח את הדיון ואמר כי ביקש לקיים אותו בדחיפות על רקע פרסומים על ניסיון להגיע להסדר טיעון בפרשת ניסיון הרצח של שירה איסקוב.
שירה איסקוב, שבן זוגה מואשם בניסיון לרצוח אותה, השתתפה בדיון וסיפרה: "הפרקליטים ואני בקשר מאוד טוב והם משתפים אותי בהליך והם יד ימיני, יחד עם זאת חייבים לעשות שינוי. כשמתחילים מו"מ להסדר טיעון לקורבן אין שום יכולת להביע דעה. אם הפרקליטות והסנגורים יסכימו על עונש זה מספיק ונצטרך לקבל את זה וזה לא מתקבל על הדעת."
"החשש של הקורבן שבעוד X שנים, כשהגבר האלים הזה ישתחרר – לא משנה לאף אחד. למה צריך לעבור את זה שוב ושוב? למה אני צריכה לראות את האיש הזה שניסה לרצוח אותי?. החשש שהקורבן צריכה לחשוש לחייה כשהוא ישתחרר לא מעניין אותם. הם ממשיכים לתיק הבא".
בתגובה לכך אמר ח"כ פורר לאיסקוב: "את ממלאת תפקיד מאוד חשוב, בזכות הכוחות שלך את מייצרת שינוי בשביל נשים שמפחדות להיחשף. בלעדיך ובלי משפחת סלע ומשפחות נוספות אי אפשר היה לחוקק את החוק לשלילת אפוטרופסות".
יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, שגם השתתף בדיון התייחס לכך ואמר כי התייעץ עם עו"ד מוביל שאמר לו כי אם זה נכון כי מתוכננת עסקת טיעון עם בן זוגה של איסקוס: "אז מישהו בפרקליטות יצא מגדרו להיטיב עם החשוד ברצח".

(קרדיט סטילס: דוברות הכנסת, יניב נדב)
נציגת הפרקליטות, עו"ד טוני גולדנברג, התייחסה לדברי ח"כ ליברמן ולפרסומים ואמרה: "אני מצויה בכל תיקי הרצח וניסיון רצח שמתנהלים בארץ ואני יכולה לתת לכם כמה כללי אצבע בתיקי אלימות חמורה בין בני המשפחה. אתחיל עם המשפט שאמר ח"כ ליברמן – אנחנו תמיד מלווים נפגעי עבירה ולהערכתי המקצועית בתיק הזה לא יהיה הסדר טיעון ולא ירדו מעבירת הניסיון לרצח. הפרסומים – אנחנו חיים בעידן של מציאות מדומה".
יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, ח"כ עודד פורר, סיכם את הדיון ואמר: "בתיקים שבהם ברור לחלוטין שאפשר להגיע להרשעה – אין מקום להסדרי טיעון. כשאנחנו יודעים מה קרה בזירה, כשיש עדות ושומעים את שירה עצמה עצם המחשבה על הסדר טיעון מעוררת חלחלה. עם מי שניסה לרצוח צריך למצות את הדין. למרות הרצון לחסוך זמן שיפוטי – זה על חשבון חיי אדם ויש כאן התנגדות גורפת בכנסת. אם נצטרך לתקן חקיקה נתקן את החקיקה. אם מישהו ילך להסדרי טיעון ברור שיש שיבוש בשיקול הדעת שמחייב התערבות".
עוד הוא הוסיף, כי "בהקשר זה, לא יתכן שיתבצע איזשהו הסדר מבלי שבית המשפט שמע את הקורבן. אני בטוח שהרבה מאוד מהתיקים שנסגרו בסדרי טיעון, אם השופט היה שומע את הקורבן הוא היה זורק את הפרקליטות מכל המדרגות – ונוביל תיקון בעניין הזה בכנסת הבאה. חוק האפוטרופסות מוביל להשפעה דרמטית כשהפרקליטות מחליטה לרדת מאשמת ניסיון רצח, וגם החוק הזה יתוקן. גם את חוק הטיפול בנפגעי עבירה צריך לתקן".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו