מתכון לפוקצ'ה ופסטו: מחפשים אלטרנטיבה לחמין של שבת? שירן שלו מנערת את האבק מספרי המתכונים של סבתא ומציגה מתכון לפוקצ'ה ריחנית ברוטב פסטו. אל תפספסו

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

מתכון לפוקצ'ה ופסטו: המצרכים

4-4.5 כוסות קמח לבן

כפית מלח

2 כפיות סוכר

2.5 כפיות שמרים יבשים

1/3 כוס שמן זית

1.5 כוסות מים פושרים

מעל הפוקצ'ה

שמן זית

שתי שני שום כתושות

עלי בזיליקום

בצל ירוק קצוץ

עגבניות שרי חתוכות לחצאים

מלח גס

אופן ההכנה

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מורחים את הבצק בשמן זית, ומכסים בניילון (לא לסגור עד הסוף) ומעליו מגבת, מתפיחים כשעה.

מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, מחלקים את הבצק ל- 4 חתיכות שוות בגודלן, ומרדדים לעלה בעובי של סנטימר על משטח מקומח, יוצרים בעלה גומות בעזרת האצבעות.

מזלפים שמן זית על הפוקצ'ות ומפזרים את עלי הבזיליקום, שום, בצל ירוק, עגבניות שרי ומלח גס על פי הטעם.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (אפיה רגילה) עד להזהבה ומצננים על רשת.

אפשר לחלק את הבצק לשניים ולהכין שתי פוקצ'ות עבות.

מתכון לפסטו

מצרכים

צרור עלי בזיליקום

צרור עלי פטרוזיליה

2-3 שיני שום

חופן אגוזי מלך

חצי כוס שמן זית

מלח

אופן ההכנה

מכניסים את הבזיליקום, הפטרוזיליה, השום ואת אגוזי המלח למעבד מזון ומפעילים

מוסיפים את השמן בהדרגה בזמן שטוחנים. וממשיכים לטחון בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי. מטבלים במלח.

מעבירים לקופסא, משטחים את הממרח ומזליפים מעל שמן זית. את הפסטו ניתן לשמור במקרר.