"הפתענו שפנו אלינו על אף המגבלות": דין דין אביב ושרון רוטר בראיון לסרוגים. צפו
הזמרות דין דין אביב ושרון רוטר מספרות בראיון לסרוגים על הפרויקט החדש "קולותשובה" שהחזיר אותן אל אולפן ההקלטות בקורונה ונזכרות בתהליך החזרה בתשובה מהחלק הקשה ועד למקום בו נמצאות כיום ומבקשות להאיר בדרך שונה את עניין השירת נשים. צפו

תקופת הקורונה, היא תקופה מורכבת במיוחד לתעשיית המוזיקה ובפרט לזמרות שמופיעות מול נשים בלבד. לא עבור כולן פתרונות המדיה החדשים, כמו זום או לייבים בפייסבוק באים בחשבון מבחינה הלכתית.
בדיוק בתקופה המורכבת, המוזיקאי טל שגב המתקרב לדת החליט יחד עם האמן והצלם הבינלאומי דויד מונסונגו, להפיק פרויקט מוזיקלי בשם "קולותשובה", המקבץ זמרות חוזרות בתשובה. "הפתיע אותי מאוד שהן פנו אלינו על אף 'המגבלות' ההלכתיות שיש לנו", מספרת הזמרת שרון רוטר לסרוגים.
לצפייה בראיון המלא:
"מה שהיה מעניין בגישה שלהם, זה שגם אחרי שאמרתי להם שאני מוגבלת רדיו, טלוויזיה…ושאלתי אותם אם הם לא הייתם מעדיפים לעשות את זה עם נשים אחרות שפחות מוגבלות ממני – הם התעקשו שהם רוצים להצליח עם 'המגבלות' שלך", מספרת דין דין אביב. "מאוד מצא חן בעיניי הכבוד הזה, שאדם חילוני, מחובר מאוד לבורא עולם התחבר גם ל'כביכול' מגבלה הלכתית שיש לי וחיבק אותה".
"צריך להבין שתמיד יש מגבלה…אני חושבת שדווקא לעבוד מתוך המגבלה, יש בזה משהו מאוד גדול וגבוה ושזה מצליח זה באמת חוצה גבולות", מוסיפה שרון.
לפני כשלוש שנים פנה טל שגב לאמן הרב תחומי דויד מונסונגו ושיתף אותו ברעיון להפיק פרויקט מיוחד של נשים חוזרות בתשובה שישירו ויספרו את סיפורן האישי. התוצאה: אלבום נשים שרות, כל אחת מן הזווית האישית שלה, כולן בעלות תשובה, כולן סיפרו במפגש אישי את סיפור ההתקרבות לדת. בפרויקט משתתפות: שרון רוטר, דין דין אביב, הדס הלל, יראת שרה יעקב ועוד.
אתן רואות את האיסור לשיר מול גברים, דווקא כמגבלה?
דין דין: "כשאני אומרת מגבלה אני אולי מתכוונת לגבול יותר, אני חושבת שכל העניין של ההלכה היא עושה לנו קצת סדר ומתחמת אותנו, אולי תיחום היא יותר המילה הנכונה, כי מגבלה היא קצת ממסכנת את הדרך הנפלאה הזו שהיהדות מכניסה אותנו לתוכה.
יש משפט מאוד חזק שאומר: "בצר הרחבת לי", אני ממש בעזרת המשפט הזה די הצלחתי לחזור בתשובה. אין מישהו שיכול להבין כמו דוד מהי מגבלה, הוא צולל בתוך כלוב כדי לתפוס איזו תמונה של טורף ממרחק מטר. יש איזה שהוא אתגר מאוד גדול להביא מתוך הגבול אמנות, להביא שמחה וחיות".
מה היה החלק המורכב בחזרה בתשובה?
שרון: "עשיתי את החזרה בתשובה שלי מאוד לאט. וכל דבר שעשיתי, עשיתי מתוך בחירה – כשרות, שבת… אבל כיסוי ראש היה לא פשוט, כי הוא מקטלג. אחרי ששמים כיסוי ראש, כבר אי אפשר לשיר בפני גברים למשל, כי גם אם את בעצמך לא מבינה את זה.. יש עניין של אמונת חכמים ומראית עין ועל זה היה לי ברור שאני לא עוברת, לא משנה מה אני מרגישה לגבי זה".
דין דין: "אגלה שהכיסוי ראש שלי שייך לשרון, היא ממש הצליחה לשכנע אותי לשים אותו על הראש. היא אמרה לי שהיא התחילה לשים כיסוי רק במקומות שנוח בהם ועשיתי בדיוק מה שהיא אמרה…אני חייבת להודות ששרון חוזרת בתשובה – היה רגע גואלי בחיים.
באמת הכיסוי ראש היה הכי קשה, כל המעבר והשינוי הזה… זה באמת מסע של שנים. אני כל כך יכולה להבין את החילונים שלא מבינים 'דוסים' וחוזרים בתשובה, כי כל כך חסרה שם הסברה והנגשה..".
האם בגלל עניין השירת נשים, לזמרות חוזרות בתשובה קשה יותר?
"אני לא בטוחה שלאביתר בנאי למשל היה יותר קל מאיתנו", מסבירה שרון "לעשות את המהלך הזה מול כל העולם, הוא קשה. התוכן של הדברים, מי אני עכשיו? ואיך אני רוצה להישמע? אלו שאלות שעד היום מלוות אותי ואין לי עדין תשובה עליהן. העניין הזה של שירת נשים הוא עוד יותר מורכב, ואני עדין בדרך לזה".
דין דין אביב: "כשהיו הופעות פחות הרגשתי את עניין הצמצום בלהופיע רק מול נשים, בשנה האחרונה אין הופעות אז העניין הזה צף יותר חזק. כשאני על במה לא משנה לי מול איזה קהל אני. נהפוך הוא קהל של רק נשים זה קהל היסטרי".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו