מדענים הציגו אתמול לעולם פיתוח מדהים: בשר המבורגר עשוי מתאי גזע, שגודלו במעבדה והפכו לבשר של ממש.
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
תאי הגזע הוזנו בסוכרים, חומצות אמינו, שומנים ומינרלים, וכך הפכו לרקמת בשר. עלויות הייצור היו גבוהות, אולם בעולם המדעי מאמינים כי עם הזמן התהליך יוזל ויאפשר לכל אדם שליבו חפץ לרכוש את הבשר החדשני.
מאחורי הפיתוח עומדת אג'נדה ירוקה. צריכה גבוהה של בשר בעולם המערבי פוגעת בזכויות בעלי החיים ובאיכות הסביבה.
עד עתה, עלויות הייצור של חתיכת המבורגר קטנה היו בסביבות 345,000 דולר אך בעתיד הפתרון עשוי להתברר כמשתלם וזול.
האם ההמבורגר הסינטטי כשר למאכל? בשיחה לסרוגים, סבור מומחה הכשרות, הרב יוסי שטיינברגר, כי יהיה קשה להכשיר אותו. "אם תאי הגזע נלקחו מהבהמה בעודה חיה, זהו אבר מן החי שפסול למאכל גם לאומות העולם", הוא אומר. "ייתכן גם שהתאים נלקחו לאחר שהבהמה מתה, ובמקרה כזה יש לקחת בחשבון שהיא לא נשחטה כראוי ומכאן שההמבורגר טרף".
עם זאת, הרב שטיינברגר הבהיר כי יש לבחון את הנושא לעומקו כדי להכריע בשאלת הכשרות של ההמבורגר.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
זהר
לוקחים תאי גזע מבהמה שנשחטה כהלכה והיא גלאט, ואז אין בעיה! למה הכותרות הפרובוקטיביות? אולי זה בגלל שלא תהיה פרנסה ליהודים (שחיטה, השגחה, הכשרה)?
13:51 06.08.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
11:01 06.08.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר