סקר מנדטים: בנט מצמצם את הפער מנתניהו; גנץ מתרסק
סקר מנדטים של מכון פאנלס נותן לגוש הימין 67 מנדטים, כשימינה נושפת בעורפו של הליכוד. מפלגה בראשות גדי איזנקוט תקבל 4 מנדטים ולא תשנה את המפה הפוליטית

ביום ההצבעה בקריאה טרומית על חוק פיזור הכנסת, סקר מיוחד שערך מנחם לזר מ'פאנלס פוליטיקס' עבור התוכנית 'שבע תשע' ב־103fm מלמד כי הבחירות עתידות להעניק לגוש הימין רוב משמעותי בכנסת הבאה, וזאת למרות שנתניהו נחשב האשם העיקרי בהקדמתן.
על פי הסקר, הליכוד נחלש מעט ביחס לסקרים האחרונים ויורד ל-29 מנדטים, וימינה של בנט מזנקת למעלה עם 23 מנדטים. המפלגות החרדיות עם 8 מנדטים לש"ס ו-7 ליהדות התורה משלימות גוש ימין-חרדים של 67 מנדטים.
"השאלה הגדולה היא כמה מנדטים יישארו לימינה לאורך הדרך", אמר מנחם לזר לגולן יוכפז ולענת דוידוב ב־103fm, "בנט עוד לא הכריז על עצמו כמועמד לראשות הממשלה. ברגע שבנט יגיד את זה – נראה את המספרים". לדבריו, בשנה האחרונה הרכב המצביעים הפוטנציאלי של ימינה שונה לחלוטין מזה שעמד לרשות בנט בבחירות הקודמות, והדבר יכול לעמוד לזכותו בקרב על קולות הבוחרים, שאת מרביתם נתניהו 'חטף' מבנט ברגע האחרון בסבב הקודם.
במרכז שמאל היחלשות
יש עתיד-תל"ם בראשות יאיר לפיד זוכה ל־18 מנדטים ותהיה המפלגה השלישית בגודלה, כחול לבן של בני גנץ עם 10 בלבד, ומרצ עם 5 מנדטים סוגרת את הגוש עם 33 מנדטים.
הרשימה המשותפת ממשיכה במגמת היחלשות בסקרים, והפעם מגיעה ל־12 מנדטים בלבד. וישראל ביתנו עם 8 מנדטים סוגרת את מפת המנדטים.
מפלגת העבודה, הבית היהודי, דרך ארץ של האוזר והנדל וגשר של אורלי לוי לא עוברות את אחוז החסימה.
גדי איזנקוט מוריד את גוש הימין ל-64 מנדטים
הסקר בחן גם כניסה למפה הפוליטית של מפלגה בראשות הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט. על פי התוצאות, כלל לא מדובר במפץ פוליטי, שיכול לשנות באופן משמעותי את מפת הגושים: מפלגה שכזו זוכה ל־4 מנדטים, על סף אחוז החסימה – 2 מתוכם מכחול לבן, 1 מהליכוד ו־1 מימינה. "אין איזושהיא בשורה גדולה במפלגה כזו", אמר לזר, "אני לא יודע כמה איזנקוט נתפס בציבור כמי שיכול להיות ראש ממשלה, או מוביל של מפלגת שלטון. אני לא רואה אותו ככזה".
כך או כך, נתניהו, הגם שנחשב אשם בגרירתנו לבחירות רביעיות, בלב משבר בריאותי וכלכלי חמור, מצטייר כמרוויח העיקרי של הבחירות לכשיתקיימו: בניגוד לכל התרחישים בבחירות הקודמות, נראה כי ביכולתו, יותר מתמיד, להקים קואליציית ימין עם שותפיו הטבעיים, ובלבד שיחדש את קשריו עם מפלגת ימינה המתחזקת. גוש המרכז־שמאל, שראשיו זכו להבטחה לרוטציה בניהול המדינה, נמצא כעת הרחק מאחור. המסקנה: נכון להיום, תרחיש שבו נתניהו לא יהיה ראש הממשלה הבא נראה רחוק מאוד.
"אין ספק שלגוש הימין יש רוב, מאחר והציבור הישראלי ברובו הוא ימני", סיכם לזר, "השאלה אם אנחנו על סף גוש חוסם לנתניהו. קשה מאוד לדעת איך יסתדרו המפלגות ומי יילך או לא עם בנימין נתניהו". בדבר אחד אין ספק, עוד צפויות הפתעות וכותרות בדרך אל הממשלה הבאה.
את הסקר, שנערך אמש (ג'), ביצע מנהל 'פאנלס פוליטיקס' מנחם לזר, באמצעות פאנל אינטרנטי. השתתפו בו 523 נשאלים בגילי 18 ומעלה, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה. גודל הטעות הסטטיסטית: 4.4 אחוזים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו