"הכי נורא זה לצאת פרייאר", בכחול לבן מחשבים מסלול | פרשנות
"במדינה שלנו זה לא משנה אם אתה צודק, הכי נורא זה לצאת פרייאר", אומר אחד השרים בכחול לבן. במפלגה מתקשים לקבל את המצב הפולטי שנוצר, שמים את האצבע על הטעות, ומתלבטים איך לפעול

בימים האחרונים בעוד המערכת הפוליטית סוערת, ונראה שדוהרים לבחירות, ישנם חברים בכחול לבן שלא מבינים איך הם הגיעו למצב הזה. בשיחות עם חברי המפלגה עולה הרושם כי הם מיואשים מהמצב הפוליטי שהם הדרדרו אליו, ועכשיו השאלה איך מפסידים בכבוד.
מלבד מובילי המפלגה, גנץ אשכנזי וניסנקורן, שנראה שכבר השתלבו היטב ב"שטיקים ובטריקים", אי אפשר להתעלם מהתמימות ומהאכזבה שיש בעינהם של שאר אנשי כחול לבן נוכח המצב. "מדובר באנשי עשייה אמיתיים" נשמעים הקולות בקרב מי שנחשף לעבודתם של שרי המפלגה, וניכר העצב בעיניהם מהמחשבה שיאלצו להיפרד מהמשרדים השונים מוקדם מהצפוי.
התמימות הזאת, היא הסיבה לכך שככל הנראה חצי מחברי המפלגה יחזרו להיות אזרחים מן השורה בכנסת הבאה. לא סיפרו לחברי כחול לבן ש"ישראל לפני הכל" זה טוב לשלטי חוצות, אבל מול נתניהו ווותיקי הליכוד רק החזק שורד.
גורם במפלגה שם את האצבע על הטעות המרכזית של כחול לבן: " מלכתחילה היה טעות להגדיר את התקציב כאולטימטום". נתניהו גם ככה מההתחלה שלט באורך הנשימה של הממשלה הזאת. לא משנה מה היינו עושים הוא היה מוצא דרך לפרק אותה בזמן שהיה לו נכון, אם זה לא היה תקציב זה היה משו אחר.
"בוא נגיד שהיינו מרכינים ראש ומסכימים שיגדפו את בני גנץ ואת המפלגה, שיפרו את ההסכמים, עדיין נתניהו לא היה מעביר תקציב", אומר גורם אחר בכחול לבן, "רה"מ ידוע בכך שאת החלטותיו הוא מקבל ברגע האחרון, כי למה להחליט לפני זה? וגם עכשיו אני מאמין לו שהוא רוצה פברואר, כי זה התאריך האחרון שכבר אין ברירה וצריך לקבל החלטה".
נוכח המצב שנוצר, בכחול לבן עולה השאלה: מה הצעדים הפוליטיים הנכונים לעשות בכדי לשמור על כבודה של המפלגה. "במדינה שלנו זה לא משנה אם אתה צודק, הכי נורא זה לצאת פרייאר", אומר אחד השרים בכחול לבן.
בישיבות הסיעה ישנם חלוקי דעות רבים על הצעדים הנדרשים בכדי לשמור על כבודה של המפלגה ולרצות את רצון הבוחרים. מצד אחד ישנם הטוענים כי אם כחול לבן תמנע בחירות ותאפשר פשרה של העברת התקציב בינואר, הבוחרים ידעו להעריך את הצעד האחראי הזה לטובת מדינת ישראל. מנגד, ישנם הטוענים כי צריך ללכת עד הסוף ובזמן שנותר להילחם בנתניהו ובליכוד באמצעות חקיקה נגדית בנושאים שחשובים לבוחריהם, דוגמת חוקי דת ומדינה וחוקים נגד כהונת ראש ממשלה תחת כתבי אישום. ועדת הבדיקה של פרשת הצוללות הוא הכלי הראשון שבו השתמשו בכדי ללחוץ על נתניהו.
השר יזהר שי אמר השבוע בראיון לסרוגים, כי נשקלים מגוון צעדים פוליטיים בכדי לגרום לנתניהו לאשר תקציב. בין הצעדים אומר השר: "תמיכה בהצעה של יאיר לפיד לפיזור הכנסת, והגשת הצעת אי אמון קונסטרוקטיבית בממשלה".
סוגיה נוספת שעולה בימים האחרונים סביב מפלגת כחול לבן היא שאלת יחסי ניסנקורן -גנץ. בתחילת השבוע נרשמה מתיחות בין השניים כאשר שר המשפטים החרים את ישיבת הממשלה בעקבות דיל המינויים שעשה גנץ עם הליכוד ללא ידיעת ניסנקורן, ומינה מנכ"ל משרד רה"מ חליפי ולא מנכ"ל משרד המשפטים כפי שהתחייב.
בעקבות המתיחות, נשמעו דיווחים על כך שניסנקורן שוקל לפרוש מכחול לבן ולהתמודד במסגרת מפלגה אחרת בבחירות המסתמנות. בנוסף דווח כי מקורבים לגנץ אמרו כי לא יופתעו אם יעשה כך. גורמים בכחול לבן אמרו לסרוגים השבוע כי אמנם ישנם חלוקי דעות בין השניים, אך אין קרע כפי שמנסים לצייר, והשניים ירוצו ביחד במסגרת כחול לבן גם בבחירות הבאות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו