מתכון לשקשוקה עם בזיליקום: שקשוקה היא המאכל הלאומי הישראלי בארוחות הבוקר. אם האמריקאים מעדיפים את הבוקר שלהם עם דגנים וחלב, הישראלים לא מתפשרים על פחות מביצים עם עגבניות והרבה חריף. שירן שלוו לוקחת את השקשוקה צעד אחד קדימה.
מתכון לשקשוקה עם בזיליקום – מרכיבים
3-4 כפות שמן
בצל בינוני חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
כוס עלי בזיליקום
2 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
3 ביצים
מלח ופלפל
מתכון לשקשוקה עם בזיליקום – אופן ההכנה
● עושים לייק לעמוד הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
במחבת רחבה מאדים את הבצל עם השמן עד לקבלת בצל שקוף, מוסיפים את השום,
מי שאוהב פיקנטיות מוזמן להוסיף חתיכה קטנה של פלפל חריף.
לאחר כדקה, מערבים ומוסיפים את העגבניות (אפשר עגבניות קלופות)
מערבבים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות ואת הפפריקה, מטבלים במלח ובפלפל ונותנים שוב לעגבניות לרתוח ולשנות את צורתן.
שוברים את הביצים לתוך כוס (בכל פעם ביצה אחת), ומוסיפים למחבת, מוסיפים מלח,
מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל עד שהביצים יהיו מוכנות (אפשר לכסות את המחבת).

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים