הוראות מחמירות: מתווה חזרת תלמידי הישיבות מיו"כ
תלמידי הישיבות הגבוהות וההסדר יוכלו לאחר יום כיפור לחזור לביתם תחת הוראות מחמירות: בדיקת קורונה, איסור נסיעה בתחב"צ וכללי בידוד מוקפדים. חולים יישארו בישיבה או יפונו למלוניות

הסגר המוחלט שיחל בעוד פחות מ-24 שעות על כל הארץ, יתפוס את הישיבות הגבוהות וישיבות ההסדר לקראת סוף זמן אלול. מלכתחילה אושר לתלמידים להישאר בישיבה עד ליום הכיפורים ולשוב לביתם במוצאי החג. בעקבות העוצר, הוציא מרכז השליטה הארצי של הקורונה הוראות מחמירות.
תלמידי הישיבות והמכינות סגורים בקפסולות, על פי כל ההנחיות, למשך שלושה שבועות רצופים. במוצאי יום הכיפורים יהיו כל התלמידים לאחר "בידוד" מחמיר ביותר, ולכאורה אין כל חשש בריאותי בחזרתם לביתם. עם זאת, במרבית הישיבות התגלו מאות חולים והמספרים הולכים ומאמירים.
בישיבת אור עציון ישנו חולה קורונה 1, מדובר באיש צוות שנחשף לקפסולה אחת. בישיבת הגולן 7 חולים וקריית שמונה 3, מהישיבה הגבוהה בבית אל פונה חולה 1 ומצד שני בישיבת ההסדר בשדרות התגלו 7 חולים. את השיא המפוקפק במספר החולים מחזיקה ישיבת 'שבי חברון' עם 118 נדבקים מתחילת הזמן, מתוכם כ- 65 תלמידים החלימו ושבו לישיבה. אך נדבקים נוספים נרשמו גם בישיבות כרם ביבנה, ראשון לציון, מצפה יריחו ורמת גן. ישיבות קרית שמונה והר המור שלחו את התלמידים הביתה.
חלוקה בין ישיבות ירוקות ואדומות
בעקבות כך, הודיע מרכז השליטה הארצי של הקורונה על חלוקה בין ישיבות ירוקות ואדומות. ישיבה ללא תחלואה מ-13.9 וללא תלמידים המסיימים בידודים עד אחרי 28.9 – מוצאי יום כיפור יוכלו כלל התלמידים לצאת לביתם. אולם בישיבה אדומה, גם מי שאינו חולה ואינו מבודד ומאושר בעקבות כך לצאת לביתו, חלים כללים נוספים. לפיהם, שימוש במסיכה גם בבית, אכילה במרחק של 2 מטר, תפילה במרחב הציבורי במרחק של 3 מטר, שינה בחדר נפרד וללא מגע פיזי.
בישיבה שיש בה חולים קיימות 4 קבוצות: חולים – מסיימים את תקופת ההחלמה בישיבה או מפונים למלונית קורונה, בעלי תסמינים – מחוייבים בבידוד 14 יום ולאחר מכן בבדיקה, אחרת ייחשבו כחולים. לגבי התלמידים המבודדים, יכולים ומומלץ להישאר בישיבה להשלים את 14 הימים. בנוסף, להפרידם לחדרים נפרדים – עד 3 בחדר.
במקביל נאמר כי הם יכולים לחזור הביתה ובלבד שהתחייבו להמשיך שם את הבידוד, לאחר חתימה על טופס בידוד ביתי ואישור בכתב על ידי ההורים להנהלת הישיבה. במלש"ט מבהירים כי על הישיבות מוטלת האחריות לעקוב אחר התלמידים המבודדים בביתם. במידה והתלמיד מפתח תסמינים, עליו להודיע לממונה הקורונה בישיבה בכדי להזהיר את מי שבא עימו במגע.
שאר התלמידים שלא נמצאים בבידוד, מומלץ שיבצעו בדיקה בסוף השבוע בטרם יציאכתם, בכדי שיקבלו תשובה עד ערב יום כיפור.
בכל מקרה, חזרת התלמידים תעשה על ידי רכבים פרטיים, חל איסור על שימוש בתחבורה ציבורית. בחלק מהמוסדות מבקשים להעמיד אוטובוסים פרטיים לרשות התלמידים.
השר רפי פרץ העלה אמש בישיבת הממשלה את סוגיית הישיבות שעדיין פועלות: "ישיבות ומכינות, מי ששמר על קפסולה כמובן, אני עדיין חושב שנכון שיישארו ומוצאי יום כיפור יחזרו הביתה עם הסעות של המוסדות."
על בתי הכנסת הוסיף: "הסגירה צריכה להיות הרמטית כאן ועכשיו, בלי הנחות. 30 מתים ביום זה משהו שהמדינה לא יכולה לקבל. מתווה בתי הכנסת הוא מאוזן, אך ההמלצה היא בכל מקרה להתפלל בחוץ, גם אם יש היתר לתפילה מצומצמת במבנים ביום כיפור.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו