פרקליטי הזוג אלוביץ׳, עורכי הדין ז׳ק חן ומיכל רוזן-עוזר שלחו הבוקר (רביעי) תגובה לבית המשפט בנוגע להודעת הפרקליטות שהוגשה אמש, בה הודתה הפרקליטות כי ערכה בדיקה בעניין פערי תמליל חקירתו של אור אלוביץ׳ וידעה כי התמליל אינו משקף את ההקלטה, אולם סיווגה את הבדיקה כ״נייר עבודה פנימי״ ועל כן לא העבירה אותו להגנה.
בתשובתם לבית המשפט המחוזי בירושלים, טוענים סנגורי אלוביץ׳ כי הודעת הפרקליטות ממחישה כי קיימים פערים משמעותיים בין התנהלות החקירה בפועל כפי שעולה מהקלטתה לבין התמליל שנמסר להגנה כחומר חקירה, אולם כי גם מקום בו התקיימה בדיקה של היועץ המשפטי לממשלה מול המשטרה והפרקליטות, וכי ידוע היה למאשימה, טרם הגשת כתב האישום, שתמליל החקירה אינו משקף את האופן בו התנהלה החקירה – היא לא גילתה נתון זה להגנה.
עוד מחדדים סנגורי אלוביץ׳ כי בתגובתה, הפרקליטות למעשה אינה חולקת על כך שלפני שליחת מכתבו של היועץ המשפטי לממשלה ליו"ר לשכת עורכי הדין, ידוע היה לה כי קיימים פערים בין תמליל החקירה לבין הקלטת שכן לצורך מענה למכתבו של יו"ר הלשכה, היא האזינה לקלטת ואף ערכה מסמך מתוקן.
עורכי הדין כתבו: "המאשימה מבקשת ליישב בין טענתה בדבר העדר 'מידע נוסף' ברשותה, לבין הנתון לפיו לכל הפחות ביחס לתמליל חקירתו של אור אלוביץ' ברור שהיא החזיקה בתמליל מתוקן, בהגדרתה את התמליל כ'נייר פנימי'".
"לשיטתה, משהגדירה את תיקוניה בתמליל כ"נייר פנימי" פטרה עצמה מהעברתו להגנה. מדובר בלא יותר מלהטוט שנועד לתרץ מדוע את שהיה על המאשימה להעביר להגנה, לא העבירה עד כה ומתעקשת שלא למסור אותו גם עתה משנתגלה שהוא ברשותה", כתבו סנגורי אלוביץ׳.
לאור מה שנחשף אתמול, מבקשים עורכי הדין חן ורוזן-עוזר מבית המשפט להורות לפרקליטות להעביר להגנה באופן מידי את התמליל המתוקן שסווג על ידה כ'חומר פנימי', וכן למסור להגנה את יתר התמלילים המתוקנים שברשותה.
בנוסף מבקשת ההגנה לחייב את הפרקליטות לערוך תמלולים חדשים ומדויקים לכל החקירות בהן קיים פער בין התמליל לבין הקלטות ולערוך רשימת חומר חקירה מלאה ונכונה.
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
3 דיונים
יעל
שישרפו את כל השקרים והליכלוכים שהם מדביקים לאנשים ישרים נימאסתם
14:19 03.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראלי
איזה הבדל.... ביבי- גידל בן סרסור, מעסיק מטרידן ביודעין (נתן אשל), מתלהם מתקרבן (כמו האנס קצב לפני שהורשע), מסתיר מכירת מטוסים וצוללות, היחיד שיש לו אינטרס לא למנות מפכל ולא...
איזה הבדל.... ביבי- גידל בן סרסור, מעסיק מטרידן ביודעין (נתן אשל), מתלהם מתקרבן (כמו האנס קצב לפני שהורשע), מסתיר מכירת מטוסים וצוללות, היחיד שיש לו אינטרס לא למנות מפכל ולא להעביר תקציב. לעומת זאת בני גנץ- שירת רוב חייו בצה"ל, קיבל תמיכה מביבי, איש משפחה, מכבד ולא מתהלם, לוקח סיכונים אדירים עבור אזרחי ישראל (הדבר האחרון שהיה צריך זה להיכנס לממשלה המגעילה הזאת). בני גנץ ראוי פי אלף יותר מביבי! למעשה גם בנט, לפיד, ברקת וסער . הליכוד עם נתניהו מתה, כמו פיגוע מבפנים
המשך 11:25 02.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלו
בתגובה ל: ישראלי
אתה חוקר פרטי,אתה נמצא בתוך תיקי החקירה ,מאיפה אתה מוצץ את זה,מגיע לך שיגידו נגדך תביעת דיבה
10:55 03.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אדיר בזק
חבל שהסניגורים הנכבדים אינם מבינים שהפרקליטות מתמחה בקסמים. להטוטים זה חלק קטן מההתמחות הקסומה שלה.
10:45 02.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המבין בפלילים ובספינים תקשורתיים
בתגובה ל: אדיר בזק
, חבל שהסניגורים פועלים באופן שאינו אתי , רק כדי להדליף לתקשורת כל מיני מסמכי ספינים. לעצם העניין : התמלילים אינם ראייה. יש הקלטות שהן הראייה המקורית. תימלולי הקלטות אינם ראייה, אלא אם יש תמליל שמוסכם על שני הצדדים. כל צד רשאי לתמלל את ההקלטות. כשיש מחלוקת מה נשמע בהקלטות ( שלפעמים אינן ברורות וחדות ) בית המשפט מכריע מה ניתן לשמוע. התמליל שעורכת הפרקליטות הוא כלי עזר שאינו מחייב. לכן, כלל לא ברור שמשפטית התביעה חייבת להעביר להגנה כל תמליל וכל תיקון של תמליל שהרי להגנה נמסרה ההקלטה המקורית והיא יכולה להאזין לה ולתמלל אותה כאוות נפשה.
11:14 02.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אדם
זה המצאה של המושחת מנדלבליט שי ניצן ובן ארי אותם צריך לחקור על שקרים במשך תקופה ארוכה ראינו באמת כמה שהם מושחתים
10:34 02.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משפטן ולא להטוטן
בתגובה ל: אדם
, חבל שאתה נתפס לספינים בתקשורת. הסניגורים קיבלו לידיהם העתק מלא של ההקלטה המקורית שהיא הראייה במשפט ולא התמליל. שיאזינו הסניגורים להקלטה כמה שרוצים ויערכו תמליל ככל שיחפצו. התמליל הוא רק כלי עזר לנוחיות השומע. הראייה המקורית נמצאת בידי הסניגורים.
11:17 02.09.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר