9 מתוך עשרת התיכונים המצטיינים – מהחינוך הדתי
משרד החינוך פרסם את מוסדות החינוך העל-יסודי שהגיעו להישגים הטובים ביותר בשנה החולפת במספר מדדים. 9 מתוך העשירייה הראשונה - תיכונים מהחינוך הממלכתי דתי

משרד החינוך פרסם הבוקר (שלישי) את רשימת בתי הספר התיכונים המצטיינים לשנת הלימודים תש"ף. הרשימה כוללת את מוסדות החינוך העל-יסודי שזכו במדדים הטובים ביותר בפרמטרים שנקבעו מראש, ביניהם; מניעת נשירה, קליטת תלמידי חינוך מיוחד, גיוס לצה"ל, שירות אזרחי, אחוז הזכאות לבגרות, אחוז ההצטיינות במבחני הבגרות ומידת השיפור.
בשנת הלימודים האחרונה נכללו בסך הכול 755 חטיבות עליונות שעמדו בתנאי הסף, ומתוכן 302 חטיבות זכו בתגמול ממשרד החינוך. בין מוסדות החינוך המצטיינים 48% הן חטיבות במגזר היהודי-ממלכתי, 32% ממלכתי-דתי, 7% מהחינוך הערבי, 3.5% מהחינוך החרדי, 2.3% מהחינוך הדרוזי ו-2.3% מהחינוך הבדואי.
רשימת עשרת התיכונים המצטיינים לשנת תש"ף:
1. נווה חנה באלון שבות
2. אור תורה סטון בירושלים
3. הישיבה התיכונית בקריית ארבע
4. בנ"ע פסגת זאב בירושלים
5. ברנקו וייס בבית שמש
6. אולפנת צביה יצירתית בירושלים
7. אורט דתי ע"ש ספניאן בירושלים
8. אולפנת שעלי תורה בבית שמש
9. ישיבת אביר יעקב בנהריה
10. תיכון יחד במודיעין-מכבים-רעות
יו"ר החמ"ד שוש נגר הגיבה לנתונים: "אנו מברכים את בתי החינוך של החמ"ד על ההשגים הגבוהים באחוז הזכאות בבגרות לאורך שנים, ברכות לבתיה"ס הרבים על הזכיה בתגמול דפרנציאלי. היכולת להצטיין בקודש ובחול, היכולת לחנך לערכים, לזהות ציונית דתית, ליראת שמים ולהישגים לימודים גבוהים מלמדת על איכות ההוראה ועל איכות העבודה של מנהלי בתיה"ס וצוותי החינוך".
בתנועת נאמני תורה ועבודה התייחסו לתוצאות ואמרו: "על מנת לקרוא נכון את הנתונים שפורסמו, חשוב לציין שכאשר מדובר בבתי ספר מסננים, הרי שמדדים כמו אחוזי הגשה לבגרות אינם מעידים כמעט דבר על ההשקעה החינוכית של בית הספר בתלמידיו".
עוד נמסר: "בית ספר מסנן עשוי להגיע לראש הטבלה רק בשל מצבם הסוציו-אקונומי של תלמידיו שהתקבלו מלכתחילה. קיימים מוסדות רבים אשר מכילים את כלל האוכלוסייה ומובילים את כלל רמות התלמידים להצליח ולהתקדם מעבר ליכולות ההתחלתיות שלהם, רבים מהם גם נמצאים ברשימות. זו הצלחה אמיתית של החינוך, הצלחה לחברה ומענה חינוכי נכון לכל ילד באשר הוא. אלה המוסדות שצריכים להיחשב כמצטיינים ועל ההורים מוטלת החובה שלא ללכת שבי אחר מותגים, אלא לחפש את המוסדות לפי מידת השקעתם ואחריותם".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו