ינקלביץ' שוסטר ואביטן ציינו יחד 15 שנה לגירוש
שרי הממשלה התאחדו ערב ט' באב לציון 15 שנה לגירוש מגוש קטיף. השרה עומר ינקלביץ': "אני אגיד שעקירת ההתיישבות צעד מוטעה שהביא בעקבותיו מדינת טרור, ואלון שוסטר יגיד שזה היה צעד הכרחי לטובת השלום"
חברי הממשלה, שרת התפוצות עומר ינקלביץ', שר החקלאות ופיתוח הכפר אלון שוסטר והשר הרב יעקב אביטן מש"ס ציינו היום (רביעי) 15 שנה להתנתקות ולקראת ט' באב. את השלושה קיבל הרב יגאל קמינצקי רבה של גוש קטיף עד הפינוי וכיום מכהן כראש הישיבה הגבוהה שהוקמה בניצן, הרב ניסים מזרחי רבה של עף גנים, מנהל מוזיאון גוש קטיף מוכי בטר ותושבים מקומיים.
במהלך הביקור ביישוב ניצן, אמרה שרת התפוצות, עומר ינקלביץ': "ביקשתי מהשר שוסטר לסייר יחד, דווקא מפני שדעותינו האישיות חלוקות בעניין העקירה מגוש קטיף. גם אלון שהוא איש התיישבות יסכים איתי, שמפעל ההתיישבות בגוש קטיף היה מפעל התיישבותי וחינוכי מרשים.
אני אגיד שעקירת ההתיישבות שם הייתה צעד מוטעה שהביא בעקבותיו מדינת טרור, ואלון יגיד שזה היה צעד הכרחי לטובת השלום. שני קצוות, באותה מפלגה, והנה הגענו לכאן יחד. בפרט בערב תשעה באב, יום החורבן הלאומי של עם ישראל, אני מאמינה בשיח מאחד גם בין בעלי דעות קוטביות״.
אתמוך נאם השר אלון שוסטר במליאת הכנסת והזכיר את תכנית ההתנקות: "במשאים ומתנים העתידיים, חובתנו לשאת עימנו לחדרי הדיונים את הצלקות והכעסים, האכזבות והתסכולים אבל גם את הריפוי והשמחה, גם את התקווה והאמונה. אני לוקח עימי מאירועי קיץ 2005 גם את המחיר הכבד שישראל שילמה למען עתיד טוב יותר לפלשתינים ולישראלים, גם את הסכנה שבפעולה חד צדדית, גם את הבעייתיות שבהחלטה אסטרטגית שנוייה במחלוקת פנימית, גם את הכישלון בהשגת רגיעה ביטחונית וגם את הפסקת השליטה הישירה על העם השכן."
הרב אביטן צפה בדמעות במראות הקשים של עקירת היישובים ובתי הכנסת והסבל הגדול שנגרם לתושבים שחלקם סובלים עד כה. "היום, בו אנו מציינים 15 שנה לעקירת ישובי גוש קטיף וצפון השומרון, שבות וצפות לנגד עיני המראות הקשים של התושבים הזועקים מכאב לנוכח הרס בתיהם, פינוי בתי הכנסת וספרי התורה, והנורא מכל – פינוי הקברים ועריכת לוויה שניה רח״ל".
״כרב המועצה האיזורית חוף אשקלון באותם ימים, סייעתי רבות בקליטת העקורים וליוותי אותם בשכונת הקראווילות. בכיתי עמם ועשיתי ככל שביכולתי לאחד ולבנות מחדש את הקהילות. אלו ימים הצרובים בליבי לנצח. היום, אני עומד כאן כשר בממשלת ישראל, יחד עם חבריי והרבנים המקומיים, מביט בעצב גדול על העבר אך בתקווה גדולה לעתיד, להמשיך להיות מאוחדים בלבבות ולעשות הכל לבניית ההתיישבות הנפלאה בארץ ישראל״.
בסיום הסיור, חתמו השלושה על כד היסטורי עם כיתוב מגילת העצמאות שהעניקו מתיישבי גוש קטיף לנשיא לשעבר חיים הרצוג.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו