הכוח במינוי שופטים יעבור לידי נבחרי הציבור?
חברת הכנסת אוסנת מארק הגישה הצעת חוק לביטול לשכת עורכי הדין בישראל. לדברי מארק, היא הגישה את ההצעה כיוון ש"לשכת עוה"ד הוא גוף ארכאי, מונופלוסטי ומסואב"

חברת הוועדה למינוי שופטים, אוסנת מארק, הניחה היום (ראשון) על שולחן הכנסת הצעת חוק לביטול לשכת עורכי הדין בישראל. בין היתר, הצעת החוק תעביר את הכוח בוועדה למינוי שופטים לידי נבחרי הציבור.
לדבריה של מארק, "לשכת עוה"ד הוא גוף ארכאי, מונופלוסטי ומסואב. ההתנהלות הכוחנית שלו פוגעת בקהילת עורכי הדין ומשפיעה על החיים של אזרחים רבים שמזדקקים למערכת המשפט".
מארק ציינה את הפרשה הכואבת ביותר ללשכה, בשלה פרש ראש הלשכה הקודם מתפקידו, וטענה כי: "פרשת המינויים של אפי נווה הם רק דוגמא קטנה להתנהלות הבעייתית של הלשכה".
על פי הצעת החוק, שני המקומות אותם מחזיקה הלשכה יתבטלו, מה שיעלה ליתרון מספרי את נבחרי הציבור שחברים בוועדה. היום יש לשופטים 3 מקומות, לעורכי הדין 2, לממשלה 2 ולכנסת 2 – מה שמביא ליחס כוחות של 5:4 לרעת נבחרי הציבור. הצעת החוק של מארק תהפוך את היחס והוא יעמוד על 4:3 לטובת נבחרי הציבור.
בנוסף, במקום לשכת עורכי הדין תוקם מועצת עורכי הדין שתורכב מיו"ר שימונה על ידי השר, ארבעה עורכי דין שאינם עובדי מדינה, שייבחרו על ידי חברי ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, שופט בבית משפט מחוזי שנבחר על ידי נשיא בית המשפט העליון, שלושה עורכי דין שהם עובדי מדינה שייבחרו על ידי השר, שני נציגי שר האוצר, וחבר בכיר של הסגל האקדמי בתחום המשפט במוסד להשכלה גבוהה שתבחר ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו